07
Juliol
2022

El Teatre Principal acull la sessió plenària del Consell Consultiu de les Persones Grans

Les tres comissions de treball han presentat les propostes treballades durant el primer semestre de l’any

El Teatre Principal acull la sessió plenària del Consell Consultiu de les Persones Grans

El Consell Consultiu de les Persones Grans ha celebrat una sessió plenària avui dijous on s’han plantejat diversos temes, s’han exposat els resultats de la feina realitzada per les tres comissions de treball i s’ha exposat la tasca prevista pels propers mesos.

Alguns dels aspectes en què s’està treballant és la realització d’una enquesta sobre la solitud no volguda i els mecanismes i recursos necessaris per portar-la a terme entre persones grans de tota la ciutat. El procés d’enquesta haurà d’haver finalitzat el proper mes de desembre.

La comissió de Ciutat i Comunicació ha treballat en diversos àmbits, com ara la millora i optimització dels transports o la difusió dels diferents canals comunicatius per a les persones grans, com el canal de Telegram Sabadell 60+.

Al plenari també s’han tractat altres aspectes que han sorgit durant aquest semestre. El Consell ha volgut agrair a Aigües Sabadell el treball que des de les oficines als barris s’ha realitzat per ajudar les persones grans a entendre les factures de l’aigua, a resoldre els dubtes i a fer un cop de mà amb qualsevol gestió relacionada.

En el Consell d’avui també s’han posat sobre la taula les línies de treball de les comissions pels propers mesos. La regidora de Cicles de Vida ha encarregat a la comissió de Participació i lleure implementar millores al festival de cinema sènior La Gran Pantalla.

Potenciar la participació

Un dels principals objectius del Consell és el de crear un espai d’expressió i reflexió divers i multisectorial, a través del qual es pugui visibilitzar les persones grans com un col·lectiu actiu i participatiu, vetllant per la integració social plena de totes les persones grans de la ciutat, prestant una atenció especial a les persones que tenen més necessitats i /o limitacions.

Tal i com assenyala l’alcaldessa, Marta Farrés, que ha pres part a la sessió d’aquest matí,

"la nostra voluntat és implicar la ciutadania de qualsevol edat en les activitats del dia a dia de Sabadell i que puguem fer, tots i totes plegades, una ciutat millor i que superi fins i tot les nostres millors expectatives".

Des d’aquest òrgan també es vol assessorar i donar elements per a la validació dels programes portats a terme per l’administració municipal. Les persones grans participen en la determinació i la priorització dels àmbits, les situacions i els problemes de la gent gran de la ciutat que cal conèixer amb més profunditat, així com fer el seguiment i avaluació de l’aplicació de les propostes realitzades pel Consell i dels diferents programes municipals.

De fet, la regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, ha animat els presents a participar-hi i ha anunciat que

“treballarem les propostes que han sorgit conjuntament a les comissions del Consell i animo als consellers i conselleres a participar activament de les mateixes, perquè com ha quedat demostrat aquest consell és un òrgan que funciona”.

Un altres dels objectius del Consell és afavorir els acords entre l'Administració i les entitats socials per a la realització d'activitats i la prestació de serveis adreçats a la gent gran. En relació al funcionament d’aquest òrgan, el Consell Consultiu de les Persones Grans s’organitza en el Plenari (es realitzen dues trobades ordinàries a l’any), la Comissió Permanent (es reuneix cada dos mesos) i els Grups Operatius de treball que es decideixin constituir.

Què és el Consell Consultiu de les Persones Grans?

El Consell Consultiu de les Persones Grans és un òrgan de participació sectorial, creat l’any 2000, amb la finalitat d’estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió dels afers generals de la ciutat i especialment en els relatius a les persones grans, oferint un espai d'influència ciutadana i de corresponsabilitat que enriqueixi la pràctica de l'administració i el govern municipal.

El Consell està format per gairebé una seixantena de persones i es reuneix de forma trimestral. Treballa en comissions repartides en tres temàtiques respectivament: Solitud no volguda i voluntariat; Ciutat i Comunicació i Participació i Lleure.

Categories Gent gran Tags Cicles de Vida, Consell Consultiu Gent Gran, Gent Gran