29
Setembre
2022

L’Ajuntament promou visites de descoberta tecnològica per apropar les empreses, persones emprenedores i entitats als grans agents d’innovació

L’Ajuntament promou visites de descoberta tecnològica per apropar les empreses, persones emprenedores i entitats als grans agents d’innovació

L’Ajuntament de Sabadell treballa per impulsar i posar en valor l’ecosistema d’innovació del territori, facilitant la interacció entre empreses amb entitats de coneixement com centres tecnològics, universitats i grups de recerca que aporten un valor afegit al teixit productiu. En aquest sentit, conjuntament amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès, organitza un cicle de visites per apropar els centres tecnològics i de coneixement del territori a les empreses i persones emprenedores interessades.

En aquests moments, està oberta la inscripció per participar en la descoberta de dos centres tecnològics. La primera proposta tindrà lloc el 6 d’octubre per visitar Eurecat com a principal centre tecnològic de Catalunya i la segona organització d'investigació privada més gran del sud d'Europa. L’activitat està adreçada a empreses industrials interessades a conèixer les capacitats tecnològiques del Centre Tecnològic Eurecat.

D’altra banda, el 27 d’octubre es preveu una visita a Leitat per conèixer a fons en quines àrees d’investigació està treballant i recórrer els principals laboratoris del centre. Fundada al 1906, Leitat és una entitat de referència a nivell estatal i europeu en la gestió de tecnologies. Compta amb un equip de més de 500 professionals, experts en recerca aplicada, serveis tècnics i gestió d'iniciatives tecnològiques i d'innovació. Leitat està reconeguda pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i és una de les principals entitats participants del programa Horizon2020 de la Unió Europea.

Les persones interessades en participar poder formalitzar la seva inscripció per mitjà del web sabadellempresa.cat. En tots dos casos les visites tenen una durada de 2 hores i l’inici de les activitats és a partir de les 16 h.

Cicle de visites

Per mitjà d’aquesta acció ja s’han portat a terme durant aquest any visites de descoberta tecnològica al Sincrotró ALBA i al Parc de Recerca UAB (PRUAB). Un total de 25 persones, representants empreses del territori, van assistir a aquestes visites amb l’objectiu principal d’obrir possibilitats d’innovació de la mà d’aquests centres a través de col·laboracions, serveis o projectes.

Categories Economia i treball, Innovació Tags Descoberta Tecnològica, Emprenedors, empresa