22
Juny
2022

Sabadell acull el primer vol d’un avió elèctric a Espanya

Amb l’aeronau, l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i la seva escola es converteixen en el primer centre espanyol de formació de pilots a utilitzar energies renovables a la seva flota

Sabadell acull el primer vol d’un avió elèctric a Espanya

Sabadell s’ha convertit avui en escenari del primer vol d’un avió elèctric a Espanya. L’aeronau s’ha incorporat a la flota de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i la seva escola Barcelona Flight School, que es converteixen d’aquesta manera en el primer centre espanyol de formació de pilots a utilitzar energies renovables a la seva flota.

La presentació de l’avió elèctric ha tingut lloc aquest matí i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i diversos representants del consistori com també de l’Aeroclub, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya i l’Aeroport de Sabadell.

Tal com ha explicat l’alcaldessa,

“l’aeroport és un element diferenciador respecte a altres ciutats i el que hem de fer és potenciar-lo”.

Respecte al fet que el primer vol d’un avió elèctric a Espanya es faci a Sabadell ha dit que

“posa al mapa no només Sabadell sinó també l’Aeroclub i això és motiu d’orgull. N’és una prova més de la capitalitat que ens dona l’Aeroport, del lideratge de l’Aeroclub”.

La nova aeronau és un Velis Electro, el primer avió elèctric certificat per l’Agència Europea de Seguretat Aeronàutica. Es tracta d’un avió biplaça, 100% elèctric, destinat principalment a la formació de pilots. La seva arribada al mercat representa una autèntica revolució per als aeroclubs i les escoles d’aviació en el context de la transició mediambiental.

La presentació d’aquesta aeronau s’ha fet al costat de la rèplica de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya del Blériot XI, primer avió que va fer un vol documentat a Espanya, pilotat per Julien Mamet a l’Hipòdrom de Can Tunis, Barcelona, l’any 1910.

També i amb la voluntat d’il·lustrar els canvis en la mobilitat els darrers 100 anys, avui s’ha pogut veure a l’Aeroport un cotxe Citroën C2 de principis de S.XX que conserva l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i un dels cotxes elèctrics que integren la flota de vehicles de l’Ajuntament de Sabadell.