PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
09
Novembre
2017

Taller de formació i disseny d’accions d’innovació urbana, en el marc del projecte Triangulum

Tindrà lloc a la Biblioteca Vapor Badia el 13 i 14 de novembre i està obert a la ciutadania

Taller de formació i disseny d’accions d’innovació urbana, en el marc del projecte Triangulum

Sabadell, com a ciutat seguidora del projecte Triangulum, organitza un taller de formació i codisseny de projectes d’innovació urbana. Tindrà lloc a la Biblioteca del Vapor Badia (c. de les Tres Creus, 127) i el dinamitzaran tècnics municipals i membres de l’institut alemany de recerca Fraunhofer. El taller comptarà amb la participació de tècnics municipals de les ciutats membres del Triangulum, com també amb diverses entitats socials, econòmiques i de la recerca del nostre entorn geogràfic.

L’activitat s’estructurarà en dues parts. D’una banda, el dia 13 es centrarà en mini-càpsules de resum de les formacions realitzades durant l’any. D’altra banda, el dia 14 s’orientarà en l’anàlisi, el codisseny i la valoració de les accions a incloure en l’estratègia d’implementació del projecte a la ciutat.

El taller es clourà a la 5 de la tarda del dia 14 amb una intervenció conjunta dels alcaldes de Sabadell i d’Eindhoven, els quals reafirmaran el compromís de Sabadell d’avançar, en el marc del Triangulum, en nous projectes d’innovació i sostenibilitat urbanes durant el període 2018-2020, i el de les ciutats precursores, com Eindhoven, de donar suport tècnicament a Sabadell i la resta de ciutats seguidores amb una dedicació significativa de mitjans polítics i tècnics. Aquesta intervenció serà una oportunitat per reflexionar conjuntament sobre els reptes que comparteixen les dues ciutats.

És important que l'esborrany de l'estratègia es pugui codissenyar i validar amb els diversos actors urbans, considerats com una quàdruple hèlix –administració, universitat, ciutadania i empresa–, juntament amb representants de les ciutats precursores. Per aquest motiu es considera especialment necessari que la ciutadania i les entitats locals valorin l’esborrany de l’estratègia per proposar canvis i millores.

L’ordre del dia del taller es pot consultar aquí. Les inscripcions prèvies es poden formalitzar a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El projecte Triangulum

En el projecte Triangulum hi participen una vintena d'entitats de diversos Estats membres, que es comprometen a transferir coneixement des de les ciutats precursores (lighthouse) –Eindhoven, Manchester, Stavanger– cap a les ciutats seguidores (follower) –Sabadell, Leipzig, Praga–. Així mateix, es comprometen a assolir objectius de sostenibilitat ambiental, fruit de les diverses mesures i inversions adoptades en el marc del projecte.

Per mitjà de la seva participació en el projecte, l'Ajuntament s'ha beneficiat d'una diagnosi de la situació urbana basada en més de 100 indicadors, juntament amb diverses sessions formatives i visites de camp amb les ciutats precursores que han tingut lloc el 2017.

Com a conclusió d'aquest procés, l'Ajuntament de Sabadell ha d'aprovar en els propers mesos una estratègia d'accions innovadores en els camps de la mobilitat, l'energia, les TIC i el desenvolupament econòmic, que s'inspiri en les experiències recollides a les ciutats precursores, però que estigui alhora adaptada a les necessitats específiques de Sabadell.

En relació amb aquesta jornada, el dimecres 15 de novembre, a les 4 de la tarda, Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, participarà en una taula rodona sobre el projecte, juntament amb representants d’altres ciutats participants, a l’espai d’exposició de la Diputació de Barcelona a l'Smart City Expo & World Congress (Fira Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat).

Aquesta activitat ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, en el marc del catàleg de serveis 2017 de la xarxa de Governs locals 2016-2019.

Més informació del projecte Triangulum