04
abril
2022

L’Ajuntament aportarà una subvenció de 50.000 euros per al desenvolupament de la tercera fase del projecte A-Porta

L’Ajuntament aportarà una subvenció de 50.000 euros per al desenvolupament de la tercera fase del projecte A-Porta

El Ple porta a aprovació una subvenció a la Federació d’Associacions de Veïnals (FAVS) per a l’execució del projecte A-porta. Es tracta de la tercera fase del projecte que es va presentar l’any 2020, quan es va posar en marxa una prova pilot a 400 habitatges del barri de Can Puiggener. Vistos els resultats favorables i l’èxit obtingut, l’any 2021 es va donar continuïtat al projecte ampliant la intervenció a 600 habitatges més del barri i també s’han obtingut uns resultats positius, aconseguint els objectius proposats. Amb aquesta subvenció que es porta a aprovació es posaria en marxa la tercera fase del projecte.

El projecte social A-Porta és una experiència aplicada amb èxit a Europa i a altres municipis, que té l’objectiu de detectar necessitats socials i fomentar el civisme i la convivència. El projecte el va desenvolupar la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i l’Associació Veïnal de Can Puiggener, comptant amb el suport de l’Ajuntament.

Pel que fa a la segona fase del projecte, durant un període de set mesos, un grup de vuit persones referents i conegudes al barri de diferents orígens i ètnies, les anomenades “Picaportes”, han visitat 600 llars del barri per apropar els serveis al veïnat, diagnosticar i prevenir problemàtiques especifiques.

Can Puiggener és un barri d’aproximadament uns 6.800 habitants, al districte 2 de la ciutat, creat a finals dels anys 40. Els destinataris del projecte són totes les persones de totes les edats que visquin als habitatges seleccionats prèviament i objecte de la intervenció, i particularment les més fràgils o aïllades, que no accedeixen als serveis públics, o desconeguin els seus drets i/o obligacions, bé perquè no saben com fer-ho o perquè aquest aïllament els hi suposa un tancament que els impedeix connectar i moure's per accedir-hi i tenir el coneixement necessari.