19
Gener
2015

L’Ajuntament posa en marxa la dotzena edició del curs d’Iniciació al Voluntariat

El curs es portarà a terme els dies 23 i 25 de febrer i 2 i 4 de març, al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach

El programa municipal Sabadell Suma ofereix la dotzena edició del curs d’Iniciació al Voluntariat adreçat a totes les persones que estiguin interessades a fer voluntariat o estiguin començant a col·laborar de forma voluntària en alguna entitat. Està previst que al llarg d’aquest 2015 se n’ofereixin dos més, un al maig i l’altre a l’octubre.

El curs, que té un preu de 10 euros, està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, a través del programa Sabadell Suma, i la  Creu Roja. A més, compta amb la col·laboració del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Actua Vallès i AVAN – Amics de la Neurologia. Les sessions estan reconegudes pel Pla de formació del Voluntariat de Catalunya.

En aquesta ocasió el curs es portarà a terme els dies 23 i 25 de febrer i 2 i 4 de març, al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach (ctra. de Prats de Lluçanès, 16) de 18 a 21 hores. Per inscriure’s cal formalitzar la inscripció del 19 de gener al 18 de febrer trucant al tel. 93 745 31 84 (al matí de 9 a 2) o bé per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les places estan limitades a 25 persones. Es donarà un certificat d’assistència emès per la Generalitat de Catalunya a les persones que assisteixin a un 85% de les sessions.

Les diferents sessions abordaran les qüestions bàsiques sobre el voluntariat. D’aquesta manera, es tractaran temes com: què és el voluntariat, àmbits d’acció, la persona voluntària: què  ens motiva a fer voluntariat?, el perfil de la persona voluntària, la participació: element fonamental de l’acció voluntària, els drets i deures de la persona voluntària i de l’organització del voluntariat dins d’una entitat. El curs acabarà amb una taula rodona amb experiències de voluntaris d’entitats locals dels diferents àmbits d’intervenció del voluntariat.