PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

14
Octubre
2020

Obertes les inscripcions per a un nou curs en línia d’iniciació al voluntariat

Obertes les inscripcions per a un nou curs en línia d’iniciació al voluntariat

Ja està obert el termini d’inscripcions per accedir al curs d’Iniciació al Voluntariat, una formació en línia adreçada a totes les persones que estiguin interessades a fer voluntariat o començant a col·laborar de forma voluntària en alguna entitat sense ànim de lucre de Sabadell. La data límit  per inscriure’s és el pròxim 12 de novembre i la docència anirà a càrrec de la Creu Roja Sabadell.

Aquesta serà la 25a edició del curs, una formació reconeguda dins del Pla de Formació 2020 de l’Ajuntament de Sabadell i en el Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i serà impartida pels formadors de la Creu Roja Sabadell.

El curs, que es farà entre el 16 de novembre i el 15 de desembre, està estructurat en 2 sessions per vídeo conferència a través de la plataforma zoom, més  15 hores de treball individual a la plataforma moodle amb visionat de continguts i realització d’exercicis. Per seguir aquest curs cal tenir coneixements d’informàtica a nivell d’usuari i disposar d’un pc o portàtil. Amb el mòbil no és possible seguir la dinàmica de la formació. Pel que fa al contingut, el curs s’iniciarà amb una explicació sobre els objectius del voluntariat, els àmbits de l’acció voluntària i l’entorn i el context històric. El segon bloc estarà adreçat cap al perfil de la persona voluntària, la importància de la participació i els drets i deures. L’últim bloc aprofundirà sobre l’organització del voluntariat, com pot ser el procés de participació en l’entitat i el treball en equip.

Des de l’Ajuntament de Sabadell s’anima a participar a totes aquelles persones que tinguin interès en col·laborar amb les entitats sense ànim de lucre. La tinenta d'alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha remarcat la importància que té el voluntariat en el teixit social i associatiu de Sabadell, ja que

“a més d’ajudar les persones, crea una xarxa molt important que ajuda a fer ciutat, com s'ha demostrat durant el confinament".

El curs és gratuït i les places limitades. Cal formalitzar la inscripció per mitjà del web de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat, complimentant aquest formulari.