PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

17
Juliol
2020

Se suspèn la Festa Major 2020 per evitar possibles contagis

La voluntat municipal ha estat sempre treballar per activar el sector cultural de la ciutat

Se suspèn la Festa Major 2020 per evitar possibles contagis

La Festa Major 2020 queda finalment anul·lada. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió, posant la salut pública individual i col·lectiva en primer lloc. Tot i els esforços del consistori i els organitzadors han anat sempre encaminats a mantenir una programació de Festa Major que garantís totes les mesures de seguretat i a reactivar el teixit cultural de la ciutat, l’augment de casos de contagi en els darrers dies ha fet que es prengui aquesta decisió.

La Festa Major de 2020 havia estat treballada conjuntament amb les entitats de la ciutat i les comissions del procés participatiu, i s’havia concebut més que mai de quilòmetre zero i repartida per tota la ciutat. La situació provocada pels casos de rebrot ha alterat finalment la programació i a hores d’ara ja s’ha informat a les entitats implicades de l’anul·lació de la Festa Major. Alhora, s’emplaça a les entitats i les associacions a continuar treballant propostes i activitats per la Festa Major de 2021.

La voluntat de l’Ajuntament ha estat en tot moment la d’incentivar l’activitat de les entitats i els particulars que fan possible la Festa Major, però la situació actual obliga a posar per davant de tot la salut individual i col·lectiva.

Sobre la cessió d’espais per a les entitats

Arrel de les notícies dels darrers dies sobre la cessió d’espais públics a les entitats, l’Ajuntament vol aclarir que en el marc de la pandèmia s’estableix el següent:

  • En el cas d’actes en recintes i espais oberts, queden cancel·lats. El consistori no concedirà permisos per aquests actes.
  • Pel que fa a actes en recintes perimetrats, aquests sí que estan permesos. Ara bé, és requisit indispensable que siguin espais tancats, perimetrats, amb porta i amb control d’accés nominal. En aquest sentit, serà necessari tenir un llistat de tots els assistents per si en algun moment s’hagués de fer el seguiment de la traçabilitat. A més, també es requerirà que es compleixin, com fins ara, les mesures de seguretat, com és el cas d’ús de mascaretes, distanciament físic, disposició de gel hidroalcohòlic i desinfecció d’espais comuns.

Control a l’espai públic i sancions

Per evitar situacions com les què s’estan donant a altres poblacions, on Protecció Civil ha establert limitacions en el moviment i de concentració de persones, a partir d’avui la Policia Local intensificarà els controls a les terrasses dels bars i els restaurants per assegurar que es compleix la normativa, les mesures de seguretat i l’aforament permès. En cas que no es compleixin, hi haurà sancions.

Tot plegat, aquestes mesures que es presenten avui tenen per objectiu evitar la propagació del virus i evitar possibles rebrots.