PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

RESIDUS

22
Novembre
2018

L’Ajuntament de Sabadell avança en el procés d’intervenció del servei de recollida de residus i neteja viària per garantir els llocs de treball

El Govern no permetrà cap acomiadament ni cap reducció dels serveis prestats a la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell avança en el procés d’intervenció del servei de recollida de residus i neteja viària per garantir els llocs de treball

El nomenament d’un interventor permetria la retirada de l’ERO aplicat per la direcció d’Smatsa

L’Ajuntament de Sabadell va iniciar dimarts els tràmits del procediment d’intervenció del servei de recollida de residus i neteja viària, per tal de garantir la prestació del servei a la ciutat, després que l'empresa concessionària, Smatsa, presentés l’Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i anunciés la modificació substancial de les condicions de treball d'una part de la plantilla.

L'Ajuntament ha pres la decisió d'iniciar el procés d’intervenir el servei després d'estudiar diverses alternatives i constatar que aquesta mesura és la que tècnicament pot afrontar millor la problemàtica plantejada.

Quins són els següents passos?

Un cop traslladat el decret el passat dimarts, la direcció actual de l’empresa disposa de 8 dies per presentar al·legacions. Posteriorment, serà un acord de Ple el que resoldrà les al·legacions i el que podria requerir a l’empresa que retiri l’ERO en un nou termini. Si en aquest termini la direcció no l’hagués retirat, segons el calendari previst la intervenció es podria fer efectiva a partir del 21 de desembre.

Aquesta intervenció del servei es preveu per un període de sis mesos. Implicarà el nomenament d’un interventor, de marcat perfil tècnic i amb experiència en el sector. Tindrà com a objectiu immediat aturar l’ERO o, en cas que ja s’hagi fet efectiu, procedir a la readmissió dels treballadors acomiadats. També assumirà a tots els efectes el conjunt de funcions directives del servei.

El Govern municipal reitera que està obert al diàleg i a la  participació en totes les reunions que siguin necessàries per tal de trobar solucions dins el marc legal.