PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Febrer
2016

Inscripcions obertes per a la primera jornada de treball del procés participatiu de la Festa Major

La jornada tindrà lloc al Casal Pere Quart, el matí del dissabte 5 de març

 

Avui, divendres 26 de febrer, s’obren les inscripcions per participar a la primera jornada de treball per definir les bases del model de Festa Major, que tindrà lloc el dissabte 5 de març al Casal Pere Quart. Inscripcions

La jornada de treball permetrà fer una diagnosi de la Festa Major de Sabadell, a partir de l’anàlisi dels punts forts, les debilitats i les oportunitats de millora de la festa de Sabadell a dia d’avui. Amb aquest primer diagnòstic s’inicia el procés i es crea el marc de reflexió i debat ciutadà per repensar el model de Festa Major amb la voluntat que la del 2017 sigui el resultat d’un ampli acord ciutadà.

La sessió del 5 de març començarà a 2/4 de 10 del matí i durarà fins a les 2 del migdia. S’iniciarà amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Montserrat Chacon; la regidora de Participació, Glòria Rubio, i la regidora d’Esports, Marisol Martínez. Acte seguit, Marta Ibañez i Eduard Miralles parlaran del concepte de festa, els factors patrimonials, la història de la nostra festa i els elements d’innovació en la gestió de les polítiques festives i, després d’una descripció de la festa actual a càrrec dels tècnics municipals, es passarà a la discussió en grups.

Es constituiran quatre grups de treball que tractaran els temes següents: Aspectes patrimonials de la Festa Major de Sabadell; Estructura i programa; Els elements generacionals. La Festa de tots, i La dimensió participativa de la Festa Major. Finalment, el treball dels grups es presentarà en plenari.

Actualment la Festa Major de Sabadell compta amb més de 200 actes. S'hi pot gaudir d'un ampli ventall d'activitats: esportives, culturals o artístiques... I compta també amb l’activa participació de diferents entitats i col·lectius de la ciutat.

D’altra banda, la setmana passada es van constituir les tres comissions de seguiment d’aquest procés participatiu: la comissió tècnica –amb presència de tots els departaments municipals que intervenen en la Festa Major (Cultura, Esports, Participació Ciutadana, Logística, Manteniments, Policia Local, Via Pública, Comerç, Comunicació, Salut, Drets Civils, Neteja, Mobilitat, etc.)–, la comissió d'entitats –amb la presència d'unes 40 entitats, de la qual va sortir un grup de 12 persones que treballaran de manera més directa en tot el procés que ara s’inicia– i la comissió política –amb participació de tots els grups amb representació municipal.

Un cop acabada la jornada del 5 de març, continuarà el procés de discussió a partir d’uns grups de treball, procés que es posarà en marxa durant el mes d’abril. Prèviament s’informarà la ciutadania perquè les persones interessades s’hi puguin inscriure. I, finalment, hi haurà una enquesta ciutadana que es farà pels volts de la Festa Major del 2016. Així, es preveu que pel gener del 2017 ja es podran presentar les conclusions definitives, les quals es posaran en pràctica en el marc de la Festa Major d’aquell any.

Per altra part, ja hi ha operatiu el blog on s’anirà informant de tot el que tindrà relació amb el procés participatiu de la Festa Major.