11
Març
2016

Juli Fernàndez: “És una gran notícia, era una reivindicació històrica de la ciutat”

El Govern valora positivament l’anunci de la licitació de les obres de millora de l’estació de Sabadell Centre de Renfe La instal·lació d’ascensors i d’escales mecàniques permetrà que aquesta estació sigui totalment accessible

 

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, es van reunir amb directius de Renfe i van acordar les mesures que la ciutat prendrà per minimitzar els efectes a la via pública de les obres de millora a l’estació Sabadell Centre que començaran properament.

En el marc del Pla de millora d’estacions de rodalies, Renfe ha licitat les obres de millora de Sabadell Centre, que permetran que l’estació sigui totalment accessible, com també la renovació i modernització del vestíbul. Aquestes actuacions es preveu que s’iniciïn el segon trimestre de 2016 i disposen d’un termini d’execució de 8 mesos.

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació perquè sigui totalment accessible, és a dir, la instal·lació de dos ascensors d’andanes a vestíbul i un al carrer; escales mecàniques del vestíbul al carrer; una nova escala mecànica a l’andana 1; recreixement i perllongament d’andanes; instal·lació d’encaminaments a tota l’estació.

A més, es duran a terme els treballs següents: la rehabilitació integral del vestíbul; la urbanització d’accessos amb la instal·lació d’una nova marquesina; les millores en els sistemes d’informació al viatger, i l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i les andanes.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha valorat molt positivament la notícia i ha afirmat que

aquesta és una reivindicació històrica de la ciutat. És una gran notícia que l’estació sigui totalment accessible i que per fi s’eliminin les barreres arquitectòniques. Es reverteix així una situació anòmala i discriminatòria que hem viscut a la ciutat durant molts anys, i més tenint en compte que és l'estació de Renfe amb més usuaris a la ciutat