18
Març
2020

L’Ajuntament fa una crida perquè la població es quedi a casa i només surti en les situacions previstes dins l’estat d’alarma

En les darreres hores, s’han detectat diversos casos de persones que no respectaven el confinament i restaven al carrer sense motiu justificat

L’Ajuntament fa una crida perquè la població es quedi a casa i només surti en les situacions previstes dins l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Sabadell vol recordar a la ciutadania l’obligatorietat de restar a casa com a mesura per evitar la propagació del coronavirus i  de respectar els paràmetres establerts per la declaració de l’estat d’alarma. És una de les qüestions que s’han tractat avui a la Comissió de Seguiment després de comprovar que en les darreres hores diverses persones no respectaven el confinament i restaven al carrer sense motiu justificat. És per això que es fa una crida perquè tothom resti al seu domicili i només surti en casos de necessitat o els contemplats per les restriccions de la mobilitat a l’espai públic. En aquest marc:

  1. La Policia Municipal, en col·laboració amb altres cossos com els Mossos d’Esquadra o la Policia Nacional, continuaran vetllant perquè es respecti el confinament. Durant el dia d’ahir i fins a primera hora d’aquest matí, el cos municipal ha interposat un total de 18 multes per desobediència als agents de l’autoritat o restriccions imposades en relació amb l’Estat d’Alarma. En el recorregut per la ciutat, també s’està posant especial atenció a espais com les zones de joc infantil per comprovar que s’estan complint les indicacions relacionades amb el confinament.
  1. Així mateix, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i l’ADF estan recorrent diversos punts de la ciutat per informar la ciutadania de la necessitat de respectar el confinament. Igualment la Policia Municipal continua recordant les recomanacions als veïns i veïnes a través dels altaveus dels vehicles policials.
  1. Es manté el 010 com a servei d’atenció telefònica a la ciutadania
  1. En l’àmbit de la salut, el CAP Gràcia tanca l’atenció al pacient per reorganitza el servei. Els usuaris i usuàries d’aquest centre d’atenció primària s’han d’adreçar al CAP dels Merinals.
  1. Les jornades especials de donació de sang previstes a l’antic Mercat de Sant Joan per avui i demà s’han ampliat i també es portaran a terme el divendres 20 i el dissabte 21. És totalment recomanable reservar hora des del web donarsang.gencat.cat per evitar cues.
  1. Respecte de l’atenció a les persones sense llar: en el marc del conjunt de mesures de contingència que s’han activat en l’àmbit social, i ja abans de la declaració de l’estat d’alarma i de l’ordre de confinament, l’Ajuntament es va posar en contacte amb les diverses entitats que atenen persones sense sostre o en situació d’infrahabitatge a la ciutat per coordinar com es donava resposta a la situació. En bona part dels casos, els serveis continuen endavant, amb alguns ajustos i prenent les mesures de prevenció precises. Amb això es garantia la resposta a la instrucció que posteriorment va enviar la Generalitat demanant garantir els serveis de menjar o dutxes a persones sense llar.

         Pel que fa a l’habilitació d’un espai com a recurs residencial o d’allotjament temporal (un tema al qual també es feia al·lusió a la instrucció de la Generalitat), l’Ajuntament treballa per habilitar un espai, que es podria concretar en les properes hores, que sigui adient tenint en compte les mesures de prevenció que cal contemplar.

  1. Pel que fa a la gent gran o dependent, es continuen fent trucades a les persones vulnerables o que viuen soles a la ciutat per saber com es troben i oferir-los els serveis que puguin necessitar.
  1. Pel que fa a la neteja viària, l’empresa concessionària SMATSA està reforçant la neteja amb aigua i sabó en alguns espais.
  1. En transport públic, atesa la reducció de demanda, Transports Urbans de Sabadell farà demà una reducció del 38,4% del servei.
  1. Pel que fa a l’organització municipal, es mantenen tots els serveis essencials combinant en la mesura del possible les opcions de teletreball. A hores d’ara es comptabilitzen gairebé uns 900 empleats i empleades municipals que estan portant a terme la seva tasca diària en la modalitat de teletreball.

El Govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixi a superar col·lectivament aquesta situació d’emergència mèdica.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19