07
Maig
2021

La campanya “Sabadell rumb al futur” ressalta cap a on va la ciutat i com els fons europeus han contribuït a avançar en aquest camí els darrers anys

Dins la commemoració del Dia d’Europa, el proper 9 de maig, les fonts de les places de Sant Roc, de Catalunya i de la Concòrdia s’il·luminaran de blau

La campanya “Sabadell rumb al futur” ressalta cap a on va la ciutat i com els fons europeus han contribuït a avançar en aquest camí els darrers anys

Coincidint amb la commemoració del dia d’Europa, que es celebra el 9 de maig, l’Ajuntament impulsa la campanya “Sabadell rumb al futur”. La iniciativa ressalta la Cohesió Social i la Igualtat, la Mobilitat verda, la Sostenibilitat i la Digitalització com els valors cap als quals vol avançar la ciutat i com els fons europeus han estat fonamentals per dur a terme diversos projectes vinculats a aquests eixos els darrers anys. La campanya vol donar a conèixer els projectes finançat amb fons europeus. Els darrers 10 anys, Sabadell ha rebut prop de 20 milions d’euros en aquests ajuts. Prop de 9,4 milions corresponen a fons EDUSI, que financen el 50% de diverses actuacions a la ciutat. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, 

“Sabadell sempre ha tingut voluntat de compromís amb la Unió Europea. El fet de ser europeus ens ha permès afrontar millor aquesta gran crisi sanitària, econòmica i social que ha suposat la COVID-19. Hem pogut comprar vacunes i gràcies a Europa, els darrers temps s’han pogut i es continuen materialitzant projectes, mitjançant ajuts com els EDUSI. Així mateix, esperem comptar amb una injecció econòmica provinent dels Next Generation, per afrontar la recuperació”. 

Farrés ha afegit que “la Unió Europea ha contribuït al progrés de les ciutats continuarà fent-ho. Per això, pensem que cal posar en valor aquest vincle i tot el que comporta”. 

A banda de la campanya, i per tal de commemorar el Dia d’Europa, des d’avui i fins dimarts, la bandera de la UE lluirà al pal ubicat a la plaça del Dr. Robert. I el proper diumenge, dia 9, les fonts de les places de Sant Roc, de Catalunya i de la Concòrdia s’il·luminaran de blau. 

La campanya

“Sabadell rumb al futur” mostra elements històrics de la nostra ciutat com la Torre de l’Aigua, l’Ajuntament, el Mercat central, les Xemeneies del Sabadell industrial o el Campanar de Sant Fèlix, que es combinen amb imatges de projectes de futur i formen “illes” que avancen cap en aquest rumb. 

En total són 4 illes. Una representa la  Cohesió Social i la Igualtat. Una altra, diferents maneres de desplaçar-se (a peu, en bicicleta, en bus) per il·lustrar una mobilitat més respectuosa amb l’entorn. En altra destaca una gran presència de verd com a símbol de la Sostenibilitat i, finalment, la darrera té com a protagonistes diversos elements de l’era digital, tot il·lustrant el camí cap a la Digitalització. 

Tot plegat amb la presència d’una nova mascota, una brúixola que és l’element comú de tota la campanya i que senyala el rumb de la ciutat. 

El vincle amb Europa

L’EDUSI és l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat. A Sabadell suposarà una inversió de prop de 19 milions d’euros, dels quals 9,4 els aporta Europa i l’altra meitat l’Ajuntament. Entre els projectes que s’han portat a terme a la ciutat comptant amb aquesta injecció econòmica de la Unió figuren l’entrada en funcionament de l’administració electrònica, la urbanització i carril bici de la Rambla d’Ibèria, l’adquisició de nous autobusos híbrids per a la flota de transport urbà o el nou camí escolar de l’Escola Serra, entre altres. 

Així mateix, l’EDUSI finançarà al 50% projectes que es materialitzaran els propers mesos com la recuperació d’una de les naus de Sallarés i Deu per acollir l’Escola de Restauració, el Parc del Nord, la reurbanització del carrer d’Indústria, el Centre d’Interpretació del Parc Agrari de Can Gambús, els nous camins escolars de les escoles Samuntada, Joaquim Blume i Sant Julià i el nou Jardí de Campoamor, entre altres. 

Pel que fa a nous mecanismes de suport europeu, hi destaquen els fons Next Generation, dotats amb 750.000 milions d’euros per al conjunt de països de la Unió i que constitueixen una oportunitat de finançament extraordinària i sense precedents. Sabadell hi presentarà 19 projectes, que marquen el futur de la ciutat. Les diferents accions s’emmarquen dins els eixos de Cohesió Social i Territorial, Transició Ecològica i Transformació Digital. Així mateix, tot els projectes tenen com a eix transversal d’actuació impulsar i vetllar per la Igualtat de Gènere.