15
Novembre
2019

Sabadell estén el Nadal a tota la ciutat

Sabadell comença a escalfar motors per al Nadal presentant el calendari d’activitats a la ciutat, així com la imatge de la nova campanya. La presentació ha tingut lloc a la Casa Duran aquest migdia. L’acte ha començat amb l’aparició d’uns éssers màgics que han llegit una carta que els Reis d’Orient han enviat a Sabadell. Els reis hi demanen que Sabadell es prepari per a la seva arribada i per al Nadal en general.

“Els Minairons han fet un encàrrec molt concret i espero que la campanya de Nadal hi doni resposta. Hem d’engalanar la ciutat, organitzar moltes activitats i fer que aquest sigui Nadal màgic”,

ha dit Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell.

Acte seguit, l’alcaldessa ha presentat la nova imatge de Nadal, que porta per lema A Sabadell tenim tot el Nadal:

“Es tracta d’una imatge que vol recuperar el Nadal tradicional, el de tota la vida, amb els colors verd i vermell, amb els flocs de neu i amb l’univers màgic”.

A part de la campanya central, es duran a terme quatre campanyes específiques de sensibilització a l’entorn del consum responsable, la necessitat de tractar bé els animals, la promoció de joguines no sexistes i sobre els residus.

Novetats

Enguany l’encesa de llums tindrà lloc el divendres 29 de novembre, amb la novetat que es fa a tres ubicacions diferents: al Mercat Central, a les 18 h, a la pl. del Pi, a les 19 h, i a la pl. de la Creu de Barberà, a les 20 h. El fil conductor de l’encesa serà la carta que els Reis d’Orient han escrit a la ciutat, i completarà l’acte una cantada de nadales. 

“L’encesa ja és el primer acte amb la idea que el Nadal passi a tot Sabadell, que tothom gaudeixi d’aquesta festa, del nord fins al sud”,

ha explicat l’alcaldessa de Sabadell.

Una altra de les novetats destacades serà que el Parc de Nadal de Sabadell enguany s’amplia en dues noves ubicacions, l’una al nord –a la plaça del Pi– i una altra al sud –a la plaça de la Creu de Barberà– que tindran lloc del 20 al 31 de desembre i se sumaran a la de la plaça del Doctor Robert, que es portarà a terme del 27 de desembre al 4 de gener.

També porta novetat el Vapor Reial, que s’amplia un dia més. S’instal·larà a la Fira Sabadell del 2 al 4 de gener perquè totes les famílies que vulguin puguin trobar-se amb els patges i els treballadors que estaran preparant les carrosses reials, el carbó i els paquets amb tots els regals. A més, davant de la Fira Sabadell hi haurà una fira d’atraccions i cuina sobre rodes (food trucks) de l’1 al 4 de gener.

La ja tradicional cantada de corals que duen a terme diferents cors de la ciutat es farà, per primer cop, al vestíbul del Teatre Principal. Serà els dies 17, 19 i 27 de desembre. I, a partir de l’11 de desembre, el Casal Pere Quart acollirà de nou l’exposició de les il·lustracions conte Nit de Reis a Sabadell.

Als jardinets de la Caixa es duran a terme tallers familiars sobre consum responsable del 27 al 30 de desembre i activitats esportives, el 31 de desembre al matí. El 2 i 3 de gener hi haurà el Nadal Tecnològic. I el 4 de gener, a la tarda, serà Andi Down qui amenitzarà la jornada amb música.

El 5 de gener, tindrà lloc una Matinal de Cinema Infantil al Cinema Imperial, una activitat pensada per a les famílies i que enguany és gratuïta. La pel·lícula que s’hi podrà veure és Gordon y Paddy.

I una altra novetat: la Fira de Santa Llúcia s’instal·larà a la plaça del Doctor Robert del 29 de novembre al 23 de desembre, de 10 a 14 i de 17 a 21 h. Comptarà amb gairebé una vintena de casetes, on es podran trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.

Així mateix, els paradistes de la Fira de Santa Llúcia col·laboren en la il·luminació de la figuera del pati de la Casa Duran, on s’ubicarà el pessebre de la ciutat i el Campament Reial, com també en la il·luminació de la plaça del Dr. Robert.

701 elements nadalencs a 72 carrers

La franja horària d’encesa de l’enllumenat nadalenc serà de 18 a 22 h, de diumenge a divendres, i fins a les 23 h, els dissabtes. Com a dies excepcionals, el 5 i 6 de desembre s’allargarà fins a les 23 h al sector Centre; el 24 i 31 de desembre i el 5 de gener fins a la 1 h, i el 25 de desembre fins a les 24 h.

Per segon any consecutiu, s’il·luminarà l’avinguda de Francesc Macià gràcies a El Corte Inglés, Mas Avícola, Paddock i Hotels Catalonia. Així mateix, s’il·luminarà el Mercat Central i el seu entorn, amb un arbre gegant de 6 metres d’alçària, que s’ubicarà a la mateixa plaça, i l’ornamentació de 18 arbres més.

La decoració nadalenca engalanarà diferents barris de la ciutat amb un total de 6 arbres nadalencs ubicats a punts estratègics i que han estat finançats per empreses mitjançant un conveni de patrocini: Imesco, Via Sabadell, Moventia, TUS, Ca n’Oriac Comerç i Amazon. Els arbres tindran una grandària d’entre 6 i 8 metres amb tecnologia led de baix consum i estaran ubicats a: la plaça de Catalunya, la plaça del Pi, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer de Serra de Galliners, la plaça de Còrdova i una sisena ubicació que es concretarà properament.

A aquests arbres cal sumar-n’hi altres que es decoraran i s’il·luminaran gràcies al treball conjunt de diverses entitats de la ciutat, com els que hi haurà a la plaça del Pla de l’Amor (els Merinals), a l’avinguda de Polinyà/carrer de Begoña (el Poblenou), al carrer de Sant Isidor, 45 (Can Rull), a la plaça de Picasso (Campoamor-Espronceda), a la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu) i a la plaça del Treball (Gràcia).

D’altra banda, aquest Nadal també es tornaran a il·luminar equipaments com ara la Torre de l’Aigua, l’Ajuntament i els mercats municipals de la ciutat.

Dinamització comercial

El 29 i el 30 de novembre, el passeig de la Plaça Major i el passeig de Manresa acolliran el Black SBD, unes jornades que volen ser un reclam per a la campanya comercial de Nadal, amb botigues obertes fins a les 21 h i activitats d’animació a diferents carrers del centre.

Per promoure l’activitat comercial, a més, entre el 5 i el 8 de desembre el passeig de la Plaça Major acollirà una nova edició de la Happy Food Trucks, una fira gastronòmica que es podrà gaudir entre les 11 i les 23 h.

Els comerços del carrer de Sant Pere –que ara és per a vianants– obriran el 30 de novembre per celebrar el Black Friday.

Una altra de les fires esperades per aquestes dates és la Fira d’Artesans de Nadal de Sabadell (FANSA), que s’instal·larà al passeig de la Plaça Major, del 14 de desembre al 5 de gener. La fira oferirà, de 10 a 14 i de 16 a 21 h, varietat de productes fets amb materials ben diversos com la fusta, el paper, la roba, el vidre, el fang, els metalls, etc. El públic que s’hi acosti podrà adquirir productes de ceràmica, joieria, barrets, tèxtil, cuir o sabates, entre d’altres. Els dies de Nadal, Sant Esteve i Any Nou estarà tancada.

Activitats culturals, esportives i tecnològiques

El Nadal comptarà amb més activitats a la ciutat. Com ja és tradició, el Concert de Valsos tindrà lloc dissabte 28 de desembre a les 19 h i el diumenge 20 de desembre a les 11.30h. I no podien faltar els Pastorets. Els del Centre Sant Vicenç seran el 22, 26, 28, 29 desembre i l’1, 4, 6, 11, 12 i 19 de gener a les 17.30 h. Els de Joventut de la Faràndula seran els dies 21, 22, 26, 29 de desembre, 1, 4, 11 i 12 de gener a les 18 h.

A més, la Casa Duran tornarà a acollir el Pessebre de la Ciutat. La inauguració tindrà lloc el 14 de desembre a les 18 h al Pati de la Casa Duran. L’horari de visites serà d'11 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 h, excepte els dies: 24 i 31 de desembre que l'horari de tarda és fins a les 19 h; 5 i 6 de gener que l'horari de tarda és fins les 20 h.

També les biblioteques s’ompliran d’activitats. Inicien les activitats de Nadal a partir del 10 de desembre: tallers infantils, tallers d’escacs, contes, videocarpes, espectacles, animació lectora, cinema, exposicions, bibliolabs...

De la seva banda, els museus programen activitats especials els dies de Nadal. Museus inicien activitats de Nadal a partir del 23 de desembre. El Museu d’Art hi haurà el taller de conte il·lustrat El museu d’art no té conte vine a crear-lo amb nosaltres!, a càrrec d’Anna Fité i Laia Codina (23 desembre de 10 a 13 h. 24, 27, 30 i 31 de desembre i 2 i 3 de gener d’11 a 13 h). Al Museu d’Història tres activitats diferents: Al museu un tió hi trobareu (+ de 3 anys), 27  de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda; La musa i el fil de llana (+ de 3 anys) 2 de gener, a 2/4 de 12 del matí i Crea la teva figura de pessebre (+ de 6 anys) 3 de gener, a 2/4 de 6 de la tarda.

D’altra banda, i pel que fa a les activitats esportives, del 28 al 31 de desembre s’instal·larà un Parc Esportiu de Nadal a la Pista Coberta d’Atletisme. Com ja és tradicional, el 26 tindrà lloc la cursa de Sant Esteve i el 31, la Cursa de Cap d’Any.

Els reis, l’ambaixador i els carters

L’ambaixador, que organitza Comerç Centre, arribarà des de Torre-romeu en una cavalcada fins al centre, concretament fins a la Casa Duran, que és on farà estada durant aquest mes i mig perquè els infants li lliurin les cartes que els infants vulguin fer arribar als Reis d’Orient, com també les claus de casa, a fi que el 5 gener es fonguin totes juntes per crear la clau màgica que podrà obrir qualsevol casa de Sabadell.

Per la seva banda, hi haurà diversos carters reials repartits per la ciutat, gràcies a la col·laboració de diferents associacions de comerciants i de veïns, a més de la Creu Roja.

Finalment, cal recordar que enguany la Cavalcada farà el recorregut de nord a sud de la ciutat. La rebuda dels reis mags es farà el 5 de gener a les 17 h al carrer de les Palmeres, al barri de Can Deu.

EL NADAL A SABADELL EL FAN POSSIBLE:

Foment del reciclatge – Everest
TUS
Viena
Pintures La Moderna
Metrovacesa
Cipo
Diputació de Barcelona. Parcs Naturals
Sorigué – Ambitec Servicios Ambientales
Moventia
Via Sabadell
Imesco
Amazon
El Corte Inglés
Paddock
Mas Avícola
Catalonia Hotels & Resorts
Ass. de Comerciants Ca n’Oriac Comerç
Ass. de Comerciants Comerç Creu
Ass. de Comerç de l’Eixample
Ass. de Comerciants Sol i Padrís-Sant Oleguer
Ass. de Comerciants del barri i el Mercat de Torre-romeu
Ass. de Comerciants de Can Llong
Sabadell Comerç Centre
Ass. de Concessionaris de llocs de venda del Mercat de la Creu Alta de Sabadell
Unió de Comerciants del Mercat Central de Sabadell
Mercat de Campoamor
Mercat dels Merinals
Agrupació Fira Santa Llúcia de Sabadell
Col·lectiu Fira Artesana de Nadal de Sabadell
Soul Dance Center
Sabadell Atletisme
JAS
We Run Sabadell
Ass. Afrocatalana d'Acció Solidària Amics de la Casamance
AV Creu de Barberà
Bicis - Cicloamics
Bots Dansa
Centre Parroquial Sant Vicenç
Club del 600 de Sabadell
Club Patinatge Artístic Sabadell
Dansa - Escoles Mònica Escribà
Dansa - KMY Studio
Driss dansa
El Gimnàs
Estudio de danza Mar Luque
Joventut de la Faràndula
L’Encert Teatre
Bruixes del Nord
Diables de la Creu Alta
Forques de Can Deu
Sentinelles d’Arkëmis
Teatre El Ciervo
Vespa Club
ADF Sabadell
Parc de Bombers de Sabadell
Agrupació Coral Talia
Coral Set de Sol
Coral  La Carena
La Coral Turó de San Pau
Associació Coral  Cants al Vent
Coral  Cantaires de Can Feu
Associació Coral  Ressò de Sabadell
Coral Els Notes
Coral Violes
Agrupació Coral Amics de l’Acordió
Coral Casal Gent Gran Torre-romeu