21
Maig
2021

Trobada amb el grup coordinador de Sabadell Cercle d’Entitats per abordar els projectes que Sabadell presentarà als fons Next Generation

Trobada amb el grup coordinador de Sabadell Cercle d’Entitats per abordar els projectes que Sabadell presentarà als fons Next Generation

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, es va reunir ahir de forma telemàtica amb representants del grup coordinador de Sabadell Cercle d’Entitats, per tal d’aprofundir en els projectes que la ciutat presentarà als fons europeus Next Generation. D’aquesta manera, el govern municipal continua endavant amb la ronda de contactes que està mantenint amb el teixit associatiu, econòmic, social i polític de la ciutat per d’intercanviar impressions i recollir propostes en relació  amb les diferents iniciatives. 

Tal com ha explicat Marta Farrés, 

“a l’hora de plantejar els projectes que presentarem als Next Generation ja vam comptar amb diferents agents amb els quals hem treballat conjuntament el disseny inicial de les accions. Ara volem continuar sumant i és per això que estem parlant amb el conjunt de la ciutat per tal que aquests projectes siguin els millors possibles. Parlem del Sabadell de les properes dècades i aquest futur l’hem de construir entre tots i totes”. 

Els projectes que es presentaran als Next Generation s’emmarquen en tres eixos estratègics: Cohesió Social i Territorial; Transició Ecològica i Transformació Digital. A la vegada, totes les accions estaran determinades per un quart eix transversal, la Igualtat de Gènere, per avançar cap a una societat més igualitària.

Dotats amb 750.000 milions d’euros per al conjunt de països de la Unió Europea, els fons Next Generation tenen com a objectiu reparar els efectes econòmics, socials i sanitaris de la COVID-19 i impulsar la transició ecològica i digital. Es tracta d’una oportunitat de finançament extraordinària i sense precedents, que pot tenir un impacte important en les generacions futures.