12
Octubre
2016

Estrena del documental Astral, de Jordi Évole, sobre el rescat de refugiats a la Mediterrània, el divendres 14 a l’Imperial

Sabadell serà una de les 100 ciutats d’arreu l’estat on es projectarà el documental, abans d’emetre’l per televisió

astralEl Cine Imperial de Sabadell serà una de les cent sales d’arreu l’estat on s’estrenarà el documental Astral, del periodista Jordi Évole i el seu equip del programa de televisió "Salvados", el proper divendres 14 d’octubre, a les 19.15 h. Després de la projecció tindrà lloc al mateix cinema una xerrada col·loqui entre representants municipals, de l'ONG Proactiva Open Arms i de la Plataforma de suport a les persones refugiades de Sabadell.

El col·loqui tindrà lloc a les 9 del vespre, després de la projecció, i abordarà la crisi de les persones refugiades que intenten arribar a Europa fugint dels conflictes que viuen els seus països d’origen i on la Mediterrània esdevé la principal porta d’entrada. També es repassarà la tasca en suport a aquestes persones que es fa des de l’àmbit local, tant des del municipi com per part de la Plataforma.

Hi intervindran el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler; la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz; Albert Roma, de l'ONG Proactiva Open Arms i un representant de la Plataforma de suport a les persones refugiades de Sabadell.

Ja es pot fer la prereserva de les entrades, que tenen un preu de 5 euros, a través del web (http://bit.ly/2deDj9i) . També es podran comprar el mateix dia al cinema.

Sinopsi

El títol del documental, Astral, és el nom d’un veler de luxe de 30 metres construït als anys 70 concebut com a embarcació d’oci. La passada primavera el seu propietari, conscient que en aquell mateix mar pel que ell navegava morien cada any milers de refugiats intentant arribar a Europa, el va cedir a l’ONG ProActiva Open Arms. Després d’un complex procés de remodelació, l’Astral es va convertir en un vaixell de vigilància i salvament i va partir en direcció a les costes de Líbia per fer la seva primera missió de rescat, amb un equip del programa Salvakdos a bord.

Posteriorment a l’estrena simultània als diferents cinemes del país, el documental s’emetrà per televisió el proper diumenge 16 d’octubre.