16
Febrer
2022

El documental “El retratista” tanca el 5è cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, amb la presència del seu director

El documental “El retratista” tanca el 5è cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, amb la presència del seu director

El proper diumenge, 20 de febrer, a les 18.30h, tindrà lloc la projecció del documental “El retratista”, dirigit per Albert Bougleux. En el marc del 5è cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, aquesta obra recull el testimoni d’un món vist amb els ulls de nens que aprenen a escriure en una escola rural republicana dels anys 30 del passat segle.

El film explica la història d’un jove mestre català, Antoni Benaiges, que és destinat a una escola rural de la província de Burgos. Benaiges treballa per ensenyar els infants a llegir i escriure, educant-los en llibertat, i compta amb un mètode senzill per fer-ho: la tècnica Freinet, basada en l’ús de la impremta escolar, que el mestre Antoni decideix posar a disposició de la lliure fantasia dels infants del poble.

El mateix Albert Bogleux serà present en aquesta projecció, que tindrà lloc a l’auditori Pere Quart (c. de Lacy, 11), i també assistirà el guionista del documental, Sergi Bernal.

Les entrades es poden reservar de manera gratuïta en aquest enllaç. Més informació a la pàgina de Drets Civils.