02
Març
2016

Sabadell commemora el Dia Internacional de la Dona amb un ampli ventall de propostes socioculturals

Sabadell commemora el Dia Internacional de la Dona amb un ampli ventall de propostes socioculturals

Sabadell commemora, un any més, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona; una data que brinda l'oportunitat de fer una reflexió sobre la lluita de les dones per la seva participació a la societat en igualtat de condicions i pel seu desenvolupament íntegre com a persones.

Enguany, l’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’una vintena d’entitats de la ciutat, presenta un programa que comprèn un total de 25 activitats socioculturals (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, exposicions, tallers...).

L’acte central del programa tindrà lloc el proper diumenge 6 de març, a les 12 del migdia, a la plaça del Dr. Robert. Aquest acte, que presentarà Maria Antònia Cabistany, membre de la Taula d’Igualtat de Gènere, inclourà la lectura del Manifest a càrrec d’entitats de la ciutat. A més, comptarà amb la participació de Justa Revolta, actuacions del grup musical DonaKanya i del taller de teatre Revela’t.

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha destacat avui, durant la presentació del programa, que amb aquest conjunt d’activitats

no volem convertir el 8 de març en una festa ni en un acte reivindicatiu més representatiu que real. El que volem, realment, és canviar consciències, promoure espais de reflexió i debat per canviar la societat i ho fem amb totes les eines: el teatre, la música, les xerrades, les accions, etc. Però sobretot ho fem amb la participació de les entitats i tota l’experiència i expertesa que tenen

En el context de la celebració d’actes al voltant de l’efemèride del 8 de març, la regidora ha assenyalat que

un dels objectius principals de la Regidoria i d’aquest govern és posar al centre el benestar de les persones, és a dir, donar la centralitat que li pertoca al treball de cures i de reproducció de la vida. Una qüestió que estem començant a treballar, per poder garantir la possibilitat de participar a les dones, és que en algunes activitats comptarem amb servei de ludoteca (en dues activitats programades per l'àmbit gènere). Evidentment de moment és una mesura tímida perquè només serà en dues activitats, però creiem que és la línia a seguir

Ferràndiz ha afegit, també, que un dels temes que es treballarà són les noves masculinitats. En aquest sentit,

tot i que estem d’acord en què la lluita feminista l’hem de liderar les dones sí que cal reconèixer i exigir el paper dels homes, des d'una perspectiva d'aliança

Destaca també la xerrada – conferència Homes en la lluita feminista, a càrrec de Rubén Sànchez Ruíz, psicòleg, formador i activista feminista que tindrà lloc el 10 de març, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart.

Així mateix, el programa proposa el dia 18 de març a les 8 de la tarda, a l’Espai Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer, un relat de contes a càrrec de la narradora Martha Escudero, que porta per títol ¡Viva la vida!, en homenatge a Frida Kahlo.

Aquests últims són, precisament, els dos actes que comptaran amb servei de ludoteca per facilitar la conciliació familiar i, per tant, l’assistència a les activitats.

D’altra banda, cal recordar que el cartell anunciador del programa es diu Sparck i és obra de l’autor David Hurtado, que va guanyar el concurs de cartells d’enguany.

El conjunt d’activitats, que venen de la mà de les entitats i de tota la ciutadania, començaran el proper dia 5 de març i s’allargaran fins a mitjans del mes d’abril.

Programa