10
Desembre
2020

Acabades les obres de millora a 152 àrees de jocs infantils de tots els districtes de Sabadell

A partir d’avui s’obren els últims espais on s’han fet millores, les places del Farell i la Llibertat, els parcs de la Romeua i de Tierno Galván i el carrer de la Mola

Acabades les obres de millora a 152 àrees de jocs infantils de tots els districtes de Sabadell

Les obres de renovació i modernització dels jocs infantils que s’han dut a terme durant els darrers mesos a diferents places i espais públics de tots els districtes de Sabadell ja s’han acabat. A partir d’avui ja hi ha oberts a la ciutadania els últims espais que han viscut aquestes millores, és a dir, les places del Farell i de la Llibertat, els parcs de Tierno Galván i de la Romeua i el carrer de la Mola.

Aquesta actuació s’ha fet a un total de 152 àrees, gràcies a una inversió de gairebé 1,6 milions d’euros. La superfície aproximada de l’actuació total és de 8.600 m2. Les obres s’han dividit segons el grau de millora: en algunes s’hi ha fet una remodelació integral, mentre que en altres s’hi ha fet millores de diferents elements i accions de manteniment, com ara canvi del cautxú, renovació de tanques, instal·lació de passos canadencs, incorporació de jocs nous (tobogans, jocs de trepa, gronxadors adaptats de tipus cistella), renovació de la senyalització, remodelació de l’enjardinament, entre altres.

Pel que fa a la renovació dels elements de joc infantil de les places s’ha basat en la idea de “Disseny per a tothom”, és a dir, que les millores tenen per objectiu aconseguir que els infants desenvolupin el joc imaginatiu, simbòlic, d’equilibri i motriu també a l’aire lliure. A més, la intenció ha consistit a recuperar els paviments que es trobaven en mal estat de conservació, canviar les tanques de fusta i remodelar les zones enjardinades.

El projecte s’ha emmarcat en la iniciativa municipal Fem Barri, que persegueix garantir uns espais públics de qualitat a tots els barris de Sabadell.