12
Novembre
2021

Continua la instal·lació dels nous llums LED a diversos carrers de Sabadell

Aquesta setmana s’actua a una vintena de barris dels diferents districtes

Continua la instal·lació dels nous llums LED a diversos carrers de Sabadell

Aquesta setmana l’empresa ALUVISA continua instal·lant els nous llums de tipus LED a diversos carrers de Sabadell. El projecte d’instal·lació permetran que el 90% dels punts de llum de la ciutat siguin LED i, en conseqüència, es puguin reduir 1.638 tones de CO2.

Concretament, ara es treballa a diferents barris. Així, al Districte 1, es canvien llums als barris de Covadonga, Nostra Llar, Sol i Padrís, Centre i Avinguda-Eixemple. Al Districte 2, als barris de la Creu Alta i Can Puiggener. Al Districte 3, als barris de Ca n’Oriac, Torreguitart, Sant Julià, la Roureda i el Torrent del Capellà. Al Districte 4, al barri de la Concòrdia. Al Districte 5, als barris dels Merinals i Can Feu. Al Districte 6 als barris de la Creu Barberà, les Termes i Espronceda. I, finalment, al Districte 7, als barris del Poblenou i Torre-romeu.

Aquest canvi de lluminàries, que duen a terme quatre equips alhora, comporten en algunes ocasions afectacions a la mobilitat. En tots els casos es distribueixen avisos als veïns afectats i es vetllar per minimitzar les incidències en la circulació del transport públic i dels vehicles privats. Les actuacions es comuniquen a les xarxes socials municipals i al web dels districtes: https://web.sabadell.cat/districtes.

Els nous llums reforcen la sensació de seguretat als carrers, redueixen la contaminació lumínica i les emissions de diòxid de carboni (CO2), milloren el confort visual i allarguen substancialment la vida útil de l’enllumenat. La durada mitjana d’un LED és de 10 anys o 40.000 hores, mentre que una bombeta de vapor de sodi té una vida d’entre 3,5 i 4 anys.

Amb aquesta inversió Sabadell augmenta l’eficiència energètica i assoleix un major estalvi en l’energia elèctrica. En les dades que registren els comptadors amb telegestió ja es pot observar la disminució de potència i, per tant, la corresponent baixada del consum.

Per a qualsevol incidència, els ciutadans poden contactar amb la Unitat Tècnica de Cohesió Territorial, al telèfon 93 745 33 49 i a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Categories Districtes, Espai públic , Energia, Urbanisme i Habitatge Tags eficiència energètica, enllumenat, LED