PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

13
Juliol
2020

Un dispositiu format per 38 persones recordaran la importància de seguir les mesures preventives de seguretat en tots els àmbits

L’Ajuntament de Sabadell reforça les mesures preventives al carrer per evitar contagis de la Covid-19

Un dispositiu format per 38 persones recordaran la importància de seguir les mesures preventives  de seguretat en tots els àmbits

Davant l’increment de casos de Covid-19 que s’estan originant a diferents zones de Catalunya els darrers dies, l’Ajuntament de Sabadell vol recordar a tota la ciutadania la importància de complir amb les mesures de prevenció. La distància de seguretat interpersonal, el rentat de mans amb sabó i l’ús de la mascareta són les mesures bàsiques que cal respectar en tot moment. Es recorda alhora que l’ús de la mascareta és obligatori des del passat 10 de juliol, encara que existeixi distància de seguretat, i que cal dur-la ben posada, cobrint el nas i la boca.

En aquesta línia, l’Ajuntament posa en marxa a partir de demà un nou dispositiu del què formaran part 38 persones  –protecció civil, personal municipal, suport de plans d'ocupació amb l'opció d'incorporar altres reforços a mida que avanci tot plegat–  per oferir orientació a la ciutadania. L’objectiu és el de recordar la importància de mantenir les mesures de seguretat en tots els àmbits, així com garantir la presència de l’ajuntament al carrer per oferir informació i atenció presencial.

Tal i com ha explicat l’alcaldessa Marta Farrés

“avui s’ha reunit de nou el comitè d’emergència per valorar com ens poden avançar i evitar rebrots. En aquesta reunió hem pres un seguit de mesures excepcionals, tot i que no hi ha cap acció que ens situï en un escenari de risc cero. Entre les accions que s’han decidit prendre destaca la ubicació de diferents punts Covid arreu de la ciutat, per informar i recordar la importància de les mesures preventives de seguretat i alhora poder advertir comportaments que no siguin adequats per a la prevenció”.

A partir de demà els i les informadores estaran a la via pública a tots els districtes de la ciutat per oferir atenció i informació a la ciutadania. Estaran identificats i repartiran material informatiu. També visitaran comerços i establiments de restauració per recordar les mesures de seguretat que s’han de mantenir i repartiran material informatiu.

Altres equips informatius s’ubicaran en diversos emplaçaments fixes, identificats com a “Punt Covid”, on també repartiran material informatiu i recordaran les mesures de seguretat. En cinc punts de la ciutat el “Punt Covid” es situarà al costat de cinc dispensadors automàtics de gel hidroalcohòlic, amb una capacitat de 10 litres. Això equival a unes 10.000 dosis individuals i funcionen gràcies a una placa fotovoltaica amb bateries. Les ubicacions són punts on hi ha alta concentració de persones:

  • Plaça del Pi
  • Eix Macià – Paddock
  • Passeig de la Plaça Major (al costat de l’estació FFGG)
  • Avinguda de Barberà, 76.
  • Plaça de la Creu de Barberà.

A més d’aquests 5 Punts Covid amb dispensadors, hi haurà dos més a Torre-romeu i la zona de Can Llong, en aquest cas sense dispensadors.

La voluntat d’aquest desplegament és el d’oferir a la ciutadania tota la informació necessari per a la prevenció de contagis i vetllar pel respecte de totes les mesures de seguretat. D’aquesta manera, es garanteix la presència d’informadors a tot el territori, així com en alguns mercadals setmanals.

Amb aquesta campanya d’atenció i informació a la ciutadania, l’Ajuntament recorda la importància de no baixar la guàrdia pel que fa a les mesures de prevenció, ja que s’ha observat un relaxament de les conductes de prevenció i ara és més important que mai fer incís en la necessitat de la responsabilitat personal per evitar rebrots. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

A Sabadell no hi ha cap indici que faci pensar en un possible rebrot, però la prevenció és la mesura més important a tenir en compte en aquests moments. Per mantenir en tot moment informada la ciutadania, des de l’Ajuntament es faran públiques diàriament les dades sobre la situació de la COVID-19 a la ciutat.