26
Maig
2022

La celebració dels 30 anys del Parc de Catalunya omple aquest espai natural d’activitats i propostes a l’aire lliure

Gràcies a la vintena d’activitats programades, es pot conèixer millor la flora i la fauna d’aquest emblemàtic espai verd de la ciutat

La celebració dels 30 anys del Parc de Catalunya omple aquest espai natural d’activitats i propostes a l’aire lliure

El Parc de Catalunya celebra 30 anys i per aquest motiu s’ha elaborat un programa d’activitats recuperant l’essència del que era la Festa del Parc, però amb un nou format, que tindrà lloc la jornada del 5 de juny. Aquest dia, a més, també se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient.

La superfície del Parc es dividirà en quatre espais diferents: l’Espai Vermell (a la vorera de l’Eix Macià), l’Espai Blau (plaça de l’Argub), l’Espai Groc (pl. de Matagalpa) i l’Espai Verd (pl. d’Ernest Lluch). En cadascuna d’aquestes zones es preveu l’organització de diverses activitats. Des de les 10 h del matí i fins a les 9 del vespre el Parc acollirà més d’una vintena de propostes lúdiques, festives i culturals per a tots els públics. A més, se suma una proposta que tindrà lloc al Parc Agrari, a la Vinya d’Arraona.

Exposicions, demostracions de jocs interactius, tallers infantils, espectacles d’animació o un itinerari explicatiu pel Parc són només algunes de les múltiples propostes per a tota la família que serviran per conèixer aquest espai de gran valor ambiental i paisatgístic de la ciutat.

Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, ha destacat avui en roda de premsa que

“No és casualitat que la festa del Parc de Catalunya coincideixi amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Era molt important per a nosaltres fer un acte de celebració, però també de conscienciació. I volem que això quedi instaurat al llarg dels anys en l’esperit de la festa del Parc”.

Parc de Catalunya

El Parc de Catalunya té 43 hectàrees de superfície i des de la seva obertura al públic ha estat un espai emblemàtic de la ciutat, amb una varietat d’espècies de flora i fauna que s’ha anat enriquint amb el pas dels anys. Des del seu naixement ha estat un projecte ciutadà i de disseny que avui dia inclou un observatori astronòmic, un circuit de modelisme de ferrocarril, un gran llac navegable, amfiteatre, múltiples zones d’estada, parcs infantils i molts altres espais verds.

Al Parc podem trobar hotels d’insectes, fangars per a aus, caixes niu per a ocells, un jardí de papallones... Es tracta d’instal·lacions que afavoreixen la presència de vida animal diversa tant al mateix parc com als seus voltants. Pel que fa a la vegetació, pins, roures, alzines, pollancres, plàtans, xiprers i una gran diversitat arbustiva conformen la reserva arbòria. En total, hi ha més de 3.600 arbres al parc.

La Festa del Parc és possible gràcies als organitzadors: l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya, l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), els Agents de Defensa Forestal 247 (ADF), Aigües de Sabadell, Cipo, el Consorci de Residus del Vallès Occidental, la Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA, l’Olivera, la Masia Can Calopa de Dalt, Som Energia – Sabadell, Serveis Medi Ambient SA (SMATSA) i Transports Urbans de Sabadell (TUS).

5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Aquesta celebració s’ha fet coincidir amb el Dia Mundial del Medi Ambient, un dia promogut fa més de 50 anys per les Nacions Unides. La triple crisi planetària (el canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat i la contaminació i els residus) posa en perill la nostra pròpia existència i la continuïtat del planeta tal com el coneixem.

Amb aquest doble vessant, la celebració del Parc i la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, es pretén posar en relleu la importància de conservar el nostre entorn i alhora gaudir de les propostes lúdiques, festives i culturals de la festivitat.

Programa complet d’activitats