Informació

Google Geocoding API error: The request was denied.

06
Març
2018

Les obres del parc de les Aigües començaran aquest mes, després d’anys de reivindicacions veïnals

L’Ajuntament invertirà prop de 6 milions d’euros per urbanitzar les 7 hectàrees d’aquest parc del barri de Can Llong

Aquest mes de març començaran les obres de la primera i segona fase de la urbanització del futur parc de les Aigües, centrades en el límit oest, tocant a l’avinguda d’Estrasburg. Les obres inclouen la urbanització del vial d’accés annex a l’edifici de Vimusa. Aquestes dues primeres fases compten amb un pressupost de 259.091 euros.

La urbanització del parc de les Aigües es completarà més endavant amb la tercera fase d’obres, un projecte ambiciós que ara està en el període d’informació pública.

Durant la presentació avui del projecte, l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assenyalat que

Com a govern hem acompanyat les reivindicacions veïnals de Can Llong aconseguint compromisos amb el CAP i els centres educatius. Ara, amb el Parc de les Aigües i la plaça Lisboa que aviat seran realitat seguim treballant per acabar un barri que tenia necessitats històriques.

El projecte definitiu –amb la fase tercera fase– respecta la topografia del parc, que ocupa 7 hectàrees. Serà una gran estructura afavoridora del drenatge i la infiltració de les aigües de pluja. La xarxa d’evacuació de les aigües pluvials és, en aquest cas, un element del disseny que configurarà un traçat que facilitarà la conducció de les aigües, amb recs que imitaran els dels horts i que seran plantats amb espècies vegetals d’àmbits humits.

Amb aquestes obres es dona resposta a una demanda dels veïns, que des de fa anys esperaven que s’acabessin aquest parc i aquest vial. La urbanització del parc i la remodelació de la plaça de Lisboa acabaran aquesta part de la ciutat, amb una inversió al barri de quasi 6 milions d’euros

tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez

D’aquesta manera s’aconseguiran diversos beneficis ambientals, ja que s'augmenta la disponibilitat d'aigua del subsòl i es filtra i neteja les aigües de les escorrenties. A més, es redueixen els cabals abocats a la xarxa de clavegueram. Finalment, es proporcionen hàbitats a insectes i altres petits animals.

El més desatacat serà la gran aposta per fer d’aquest parc un àmbit de gran qualitat paisatgística que convidarà a passejar-hi i a estar-s’hi. D’aquest manera,

hem volgut potenciar l’ús social del parc. El nou model d’espai públic per a tota la ciutat està centrat en les persones: volem que la gent els visqui i en gaudeixi, amb més verd, ombra i aigua. El parc de les Aigües farà honor al seu nom,

ha reblat Fernàndez. D’una banda, hi haurà un mirador al costat nord, al qual s’arribarà amb una nova i moderna passarel·la elevada, des d’on es podrà tenir vistes de 360º a la Mola, el puig de la Creu, el Montseny, Collserola i tot Sabadell. De l’altra, hi haurà una àrea de jocs d’aigua a la banda sud, al costat d’un quiosc bar amb serveis públics.

Plaça de Lisboa

Les actuacions en aquest àmbit de la ciutat es completen amb la urbanització de la plaça de Lisboa, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros. El projecte té per objectiu cosir els dos costats de la ronda d’Europa amb plataformes de connexió per a vianants i molta vegetació. L’ordenació proposa dues zones d’estada, sobre la llosa que cobreix el ferrocarril, als dos extrems.

Novament, l’aigua i el verd tindran el seu protagonisme, amb petits àmbits de recollida d’aigua, com passa a la natura, amb dunes i un jardí. Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que

Reforça la idea que el nou model urbà que impulsem mostra que natura i ciutat no estan pas renyits, ans el contrari. Volem tornar el dret a una ciutat més verda i menys grisa, amb espais de qualitat a tota la ciutat.

Ubicació