20
Setembre
2021

Les obres del passeig de la Plaça Major, més a prop

La Junta de Govern ha aprovat la licitació dels treballs, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros

Les obres del passeig de la Plaça Major, més a prop

La Junta de Govern Local ha aprovat avui el plec de clàusules que regiran el contracte d’obres del Projecte de remodelació del passeig de la Plaça Major, que comptarà amb un pressupost de licitació superior a l’1,2 milions d’euros. Continua així el procés per materialitzar la reurbanització d’aquest espai central de ciutat, que tindrà l’aigua i el verd com a elements protagonistes.

El projecte permetrà guanyar 585 m2 d’espais de vegetació, amb 38 arbres nous que es sumaran als 23 existents. Així mateix, s’hi ubicarà una cortina d’aigua i llum, com també diversos brolladors i 26 bancs per seure-hi. La part més propera al Racó del Campanar serà pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes. Mentre que la part nord que toca al passeig de Manresa tindrà una disposició més de plaça, delimitada per l’arbrat.

Tal i com assenyala l’alcaldessa Marta Farrés:

"Amb la licitació dels treballs, continuem fent camí per fer possible la transformació del Passeig de la plaça Major i poder tancar així la seva configuració definitiva, després de tants i tants anys de provisionalitat. Amb el projecte, tindrem un passeig verd, amb espais per a vianants, on es podran fer activitats, passejar i comprar i amb el caràcter emblemàtic i de significació que ha de tenir com a espai de centralitat”.

El pòrtic d’aigua i llum oferirà moltes possibilitats com a suport per fer projeccions d’imatges o textos amb els quals es podran commemorar efemèrides, sensibilitzar sobre valors o sumar-se a celebracions. Tot això jugant amb la disposició de l’aigua, de la il·luminació i dels colors.

El nou Passeig serà un àmbit dinàmic i multifuncional, on les terrasses de bars i restaurants tindran espais reservats, tot garantint la convivència amb els vianants i amb els elements d’espai públic.