02
Setembre
2020

Nou pas en l’adequació dels terrenys que acolliran l’Escola Municipal de Música i el Pavelló Poliesportiu dels Merinals

El Pla Especial Urbanístic, que es sotmet a aprovació provisional al Ple, possibilitaria també la construcció dels nous Jutjats i preveu una reserva per a equipament educatiu

Nou pas en l’adequació dels terrenys que acolliran l’Escola Municipal de Música i el Pavelló Poliesportiu dels Merinals

L’adequació dels dos solars municipals que acolliran l’Escola de Música i el nou pavelló poliesportiu municipal va donant nous passos en la seva concreció. El Ple de Setembre sotmetrà a aprovació provisional el Pla Especial Urbanístic de desenvolupament dels esmentats equipaments comunitaris a la ciutat, el qual també permetrà la construcció d’altres serveis.

La Junta de Govern Local del mes de febrer ja va aprovar de forma inicial el document.  El seu objectiu és ordenar els usos dominants de dos terrenys municipals, un a l’avinguda de Francesc Macià i l’altre al carrer d’Hongria. D’aquesta manera, el solar de l’Eix Macià podrà acollir la nova seu de l’Escola Municipal de Música i Conservatori i també s’hi podrien construir els nous Jutjats. El solar del carrer d’Hongria acolliria el nou pavelló poliesportiu dels Merinals. També s’hi inclouria una reserva per a equipament educatiu.

El Pla Especial ordena els usos de dos àmbits diferents. Un primer està situat a l’illa delimitada per l’avinguda de Francesc Macià, avinguda dels Paraires, carrer de la Via Augusta i avinguda de Lluís Companys. En aquest espai de 15.844,8m m2 s’estableix una doble qualificació del sòl de l´àmbit d´equipament general, mantenint la qualificació d´equipament associatiu i incorporant la d´equipament administratiu. D’aquesta manera es podria implantar l´Escola de Música i Conservatori i el nou edifici dels Jutjats

El segon àmbit del Pla Especial correspon als terrenys municipals delimitats pel carrer d’Hongria, carrer de Malta, carrer de Finlàndia i l’espai verd davant del carrer del Regne Unit, al barri d’Arraona-Merinals. En una part d’aquests terrenys, tocant al carrer de Finlàndia, s’hi troba l’Escola Pública Cifuentes. La resta dels terrenys inclosos en aquest àmbit estan lliures d’edificació.

El Pla Especial fa una qualificació d’una porció de sòl, que ja té un ús d´equipament educatiu de caràcter local, com equipament esportiu per possibilitar la construcció del Pavelló poliesportiu dels Merinals. La finca municipal té una superfície de 20.587,04 m2. Del total, 5.124,21 m2 es destinaran a l’edificació del pavelló poliesportiu. Els 15.462 restants quedaran com una reserva per a equipament educatiu de Secundària.

Amb la construcció del pavelló poliesportiu dels Merinals, Sabadell comptarà amb cinc equipaments municipals coberts (juntament amb els pavellons del Sud, Nord, Cal Balsach i pavelló d’Esports) per poder ampliar la resposta a les necessitats de les entitats esportives de la ciutat.