16
Desembre
2015

Recta final de les obres de la primera fase de reurbanització de plaça d’Espanya

Les obres de reurbanització de la primera fase de la plaça d’Espanya,entre l’avinguda de l’Alcalde Moix i el carrer de l’Alcalde Ribé, es troben a la recta final. Aquesta plespanya16primera fase ha permès urbanitzar l’espai que s’havia destinat fins ara a vial, a la banda nord-oest, i els accessos a l’estació de Renfe Nord.

 

Les obres han consistit a eixamplar i millorar les voreres de tota la plaça i a incorporar-hi el carril bicicleta. També s’ha ampliat les voreres de l’avinguda de l’Alcalde Moix, des de la plaça fins al passeig de Sant Bernat, i s’ha suprimit la rambleta central d’aquesta via. Finalment, s’ha pavimentat la calçada. Ara queda per completar el paviment d’acabat, la plantació i la col·locació del mobiliari urbà. Tot estarà finalitzat a principis del 2016.

Aquests treballs permeten als ciutadans accedir a l’estació de tren mitjançant el nou intercanviador situat a la banda nord-oest de la plaça, entre l’avinguda de l’Alcalde Moix i el carrer de l’Alcalde Ribé. Serà precisament aquesta banda de la vorera nord-oest –la més assolellada– la que deixarà de ser un espai aïllat i serà totalment accessible.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha explicat que

la nova plaça, amb zones verdes, arbrat i espais d’estada, permetrà recuperar-la com a espai lligat al barri i deixarà de ser una rotonda totalment envoltada de trànsit

També ha destacat que ara la plaça és accessible, es pot entrar a l’estació i s’han eliminat les escales per entrar als habitatges.

Segona fase

Actualment s’està treballant en el projecte d’urbanització de la segona fase, que correspondrà a la resta de l’espai central, on hi haurà un espai d’amfiteatre, orientat cap a l’avinguda de Josep Tarradellas, on poder desenvolupar diferents activitats a l’aire lliure. Els espais estaran connectats per una trama de camins, amb zones verdes i agrupacions d’arbrat.