PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

03
Setembre
2019

El parc de Catalunya tindrà càmeres de seguretat durant la Festa Major, que vigilaran el parc i l’Eix Macià

El dispositiu de Policia Municipal s’incrementa en una trentena d’efectius respecte de la festa de l’any passat

El parc de Catalunya tindrà càmeres de seguretat durant la Festa Major, que vigilaran el parc i l’Eix Macià

La Festa Major del 2019 incrementarà enguany la presència policial als carrers i preveu la introducció de noves mesures amb l’objectiu de vetllar per la seguretat de tots els ciutadans i ciutadanes i prevenir possibles incidents o actes il·lícits. Entre les novetats, s’instal·laran càmeres al parc de Catalunya, que permetran millorar la vigilància en aquest àmbit i també a l’Eix Macià, per donar una resposta immediata davant de qualsevol situació. Així mateix, a l’Oficina Modular de la Policia Municipal que s’ubicarà a l’Eix Macià enguany es podran també interposar denúncies per furts o altres incidents, evitant així que les víctimes s’hagin de desplaçar a altres dependències policials.

Aquesta i altres novetats i el desplegament de tot el dispositiu de seguretat durant la festa s’han comentat avui durant una reunió que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Marta Farrés, i diferents representants del Govern municipal, entre els quals el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial i regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa. A la trobada hi han assistit responsables tècnics de diferents serveis de l’Ajuntament, com també de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra.

Tal com ha explicat Jesús Rodríguez, el dispositiu de la Policia Municipal s’incrementarà en una trentena d’agents respecte del 2018:

“Amb l’increment d’efectius i de recursos, la Festa Major comptarà amb una mitjana de 115 agents diaris (la xifra de cada jornada s’ajusta segons les necessitats), als quals caldrà sumar els Mossos d’Esquadra i efectius de vigilància privada. D’aquesta manera, tindrem tot un dispositiu coordinat al servei de la seguretat i la convivència a la ciutat i que pararà especial atenció a punts de gran concentració com pot ser l’Eix Macià”.

En aquest sentit, en aquesta Festa Major hi haurà policies de paisà entre el públic dels concerts, que vetllaran per evitar tocaments o agressions sexistes.

Pel que fa a les càmeres del parc de Catalunya, es controlaran en temps real, però també hi haurà la possibilitat de recuperar les imatges per poder identificar els presumptes autors d’il·lícits amb posterioritat. Amb aquesta mesura i la possibilitat d’interposar denúncies a l’Oficina Modular de Policia de l’Eix Macià, tal com ha comentat Rodríguez,

“es vol millorar el servei a la ciutadania en general i a les víctimes d’il·lícits en particular i al mateix temps  ser més rigorosos amb els infractors o persones que vulguin aprofitar la celebració per delinquir”.

A més de recollir les denúncies, a l’Oficina Modular de l’Eix Macià també es faran les gestions oportunes per donar suport a les víctimes, tot fent en els primers moments un acompanyament adequat segons el tipus de delicte.