PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

sub apartat formacio professional

slider web fira fp 2022

Benvingudes i benvinguts a la fira Connecta't a l'FP

La sisena edició Connecta’t a l’FP arriba els dies 31 de març i 1 i 2 d'abril amb el repte d’orientar, assessorar i acompanyar tant en la tria d’estudis post-obligaroris com en la millora de la carrera professiona.

Tothom hi té cabuda, tingui l’edat que tingui, ja siguin estudiants, treballadores o treballadors en actiu o en situació de desocupació temporal i sigui quina sigui la trajectòria formativa i professional i el seu interès vocacional.

I què ens ofereix?

Inclou l’espai per a la presentació de l’oferta de formació professional integrada (FP inicial, ocupacional i continuada), organitzada per famílies professionals, en format de xerrades gravades i/o en directe, que tenen com a protagonistes els alumnes i el professorat dels centres de formació.

També trobareu un programa de xerrades d’interès general relacionat amb la formació professional, com poden ser els reptes de l’FP dual, la ciència i tecnologia en clau de gènere, les professions del futur, els programes de formació i inserció ,etc.

A més, haurà un espai de coneixement de professions i oficis amb representants del món empresarial.

Els estands de centres de formació professional inicial i ocupacional del territori tampoc falten a la cita, concretament hi participen una trentena de centres de formació del territori (d’FP, PFI, FPO ), que atendran les vostres consultes i organitzen tallers i demostracions que us poden interessar.

Els serveis locals d’orientació us esperem amb un servei de 6 punts d’orientació personalitzada POP simultanis, que han de permetre tant informar i orientar, com vincular els i les joves amb els serveis d’orientació local, uns punts que assessoren i acompanyen en la tria d’estudis i itineraris de vida formativa i laboral.

Per una altra banda, trobareu una proposta d’Itinerari a la Fira amb moltes activitats que requereixen del vostre enginy i participació i us donaran la possibilitat de participar en el sorteig patrocinat per PIMEC així com noves propostes d’escape room que estem treballant/que no volem desvetllar.

Connecta’t a l’FP és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i la col·laboració dels municipis de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes del Vallès Occidental i Oriental.

La Fira és això i molt més que esperem que descobriu quan us hi endinseu!

EDICIONS ANTERIORS

2021

firaFP21horitzontal

firaFP21programa

En la constant adaptació de tots els esdeveniments a les mesures de prevenció, la Fira anual de formació professional Apropa’t a l’FP també ha evolucionat a un format telemàtic. Aquesta serà la primera edició digital de l’e-Fira Connecta’t a l’FP i, en aquest sentit, inclourà molts canvis i novetats.

Els dies 19, 20, 22 i 23 de març a la plataforma www.connectafp.cat hi haurà preparada una completa programació d’activitats, conferències, tallers i altres formats per assessorar i orientar a diversos públics: per una banda, les famílies i els i les joves a l’hora d’escollir una branca per continuar els seus estudis; i per l’altra banda, la població adulta que vol certificar la seva professionalitat o bé ampliar la seva formació. Totes les activitats programades estan pensades perquè l’experiència de l’e-Fira FP sigui el més profitosa i completa possible. A més, els continguts que formen part de la Fira estaran disponibles a la mateixa plataforma durant un any sencer.

Com a novetat hi ha l’escape room “L’aventura de triar”, una activitat  d’orientació gamificada que ajuda a construir el projecte de vida i professional de qui hi participa. També enguany hi podrem trobar visites guiades per a la fira, que faran més accessible la navegació virtual per la plataforma web

S’inclou també l’espai per a la presentació de l’oferta de formació professional integrada (FP inicial, ocupacional i integrada), organitzada per famílies professionals, en format de xerrades participatives, que tenen de ponents professorat i alumnat. Així doncs, s’ha plantejat la presentació de temes generals relacionats amb la formació professional, per exemple: reptes de l’FP dual, ciència i tecnologia en clau de gènere, les professions del futur, programes de formació i inserció etc. També hi haurà un espai de coneixement de professions i oficis amb representants del món empresarial.

Els estands de centres de formació professional inicial i ocupacional de la ciutat tampoc faltaran a la cita, concretament hi participaran una trentena de centres de formació del territori (d’FP, PFI, FPO etc.).

 QUÈ TROBAREU A LA FIRA? 

 • Xerrades específiques d'uns 80 cicles formatius.
 • Espai per al debat i ponències d'interès general relacionades amb l'àmbit formatiu i professional.
 • Espai d'exposició dels centres que ofereixen cicles formatius.
 • Punts d'orientació personalitzada i servei d'informació.

A QUI VA ADREÇADA

 • Ets alumne/-a de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius o escoles d’adults i vols orientació sobre itineraris formatius o professionals.
 • Tens un fill o filla en edat de decidir el seu futur i vols informació per acompanyar-lo en el seu procés de decisió.
 • Estàs treballant o a l'atur i vols millorar la teva qualificació professional o acreditar la teva experiència.
 • Treballes en l'àmbit de l'Educació.
 • Vols conèixer les demandes del mercat de treball de la mà de les pròpies empreses, associacions professionals i gremis.

 HORARIS

 • Divendres 19, dilluns 22 i dimarts 23: de 8 a 14h i de 16 a 19h
 • Dissabte 20: de 10 a 13:30h

L'ENTRADA ÉS GRATUÏTA?

Sí, amb accés a tots els espais. Cal registrar-se  a l’entrar a la plataforma web i fer inscripció prèvia a les xerrades.

2020

La fira Formació i Treball. Apropa’t a l’FP arriba a la quarta edició amb una oferta reforçada i integrada de formació professional i novetats al servei d’orientació

Aquesta important cita de l’àmbit educatiu i ocupacional segueix amb la voluntat de continuar creixent com a esdeveniment de referència en l’àmbit de l’FP, comptant amb els diversos agents de la formació i de l’orientació: administracions, centres educatius i de formació i agents socials i empresarials.

La Fira de l'FP va tenir lloc a Fira Sabadell els dies 26 a 29 de febrer de 2020


CONSULTA LA NOTÍCIA AL WEB DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL

Accedeix

2019

La Fira Apropa’t a l’FP celebra la seva tercera edició plenament consolidada

El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, inclourà xerrades d’una vintena de famílies professionals i a l’entorn de 80 cicles formatius professionals associats; tallers i conferències d’interès general i un espai d’exposició amb projectes dels centres de formació. Així mateix, hi haurà punts d’orientació personalitzada sobre sortides formatives i professionals i espais de trobada amb empreses i gremis del territori.

La Fira de l'FP va tenir lloc a Fira Sabadell els dies 19, 20, 22 i 23 de febrer de 2019


CONSULTA LA NOTÍCIA AL WEB DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL

Accedeix

2018

La 2a Fira de la Formació Professional, un esdeveniment de referència comarcal

Després de l’èxit de la primera edició, la Fira de la Formació Professional torna amb la voluntat no només de consolidar-se, sinó fins i tot de créixer com a esdeveniment únic i de referència al Vallès Occidental en l’àmbit de l’FP.

Amb aquest objectiu, el certamen, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, acollirà xerrades de 21 famílies professionals i prop de 80 cicles formatius professionals associats; tallers i conferències d’interès general dins l’àmbit formatiu i laboral i un espai d’exposició amb presència de 24 centres de formació. Així mateix, hi haurà punts d’orientació personalitzada sobre sortides formatives i professionals i espais de trobada amb empreses i gremisprofessionals del territori. Tot plegat, d’accés gratuït i adreçat a diferents públics.

La Fira de l'FP va tenir lloc a Fira Sabadell els dies 1, 2 i 3 de març de 2018


CONSULTA LA NOTÍCIA AL WEB DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL

2017


Sabadell Orienta - Apropa't a l'FP!, la primera fira comarcal de la Formació Professional

L’objectiu és fer arribar al conjunt de la ciutadania tota l’oferta de Formació Professional a Sabadell i de reforçar l’orientació acadèmica i professional per a totes les edats

L’esdeveniment és la primera fira d’abast comarcal dedicada a l’FP i representa un important pas endavant en l’impuls i foment de la formació professional dins l’estratègia educativa de la ciutat. Apropa’t a l’FP acollirà xerrades específiques sobre 79 cicles formatius de 21 famílies professionals, ponències d’interès general dins de l’àmbit educatiu i laboral, un espai de diàleg amb professionals d’unes 50 empreses implicades, la presència de 17 centres de formació i idiomes i espai d’orientació personalitzada, com també un servei d’informació sobre l’autoocupació i la creació de la pròpia empresa.

Sabadell Orienta és un pla estratègic de l'ajuntament de Sabadell per potenciar l’orientació acadèmica per reduir l’abandonament escolar prematur i l’orientació laboral per millorar l’ocupabilitat i la carrera professional FP.

Sabadell Orienta va tenir lloc a Fira Sabadell els dies 19, 20 i 22 d’abril de 2017


> CONSULTA LA NOTÍCIA AL WEB DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL

Accedeix