PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

L’Ajuntament de Sabadell col·labora en el nou impuls de l’entitat Refugees Welcome

RW Sabadell Cartell

Sabadell, 12 de juny de 2019

L’organització Refugees Welcome (Refugiats Benvinguts) vol avançar un pas més en la implicació de la ciutadania en l’acollida a les persones desplaçades. És per això que dóna un nou impuls a la seva tasca a Sabadell i fa una crida a la col·laboració ciutadana per contribuir a què el municipi es consolidi com a autèntica ciutat refugi. Amb el seu projecte, aquesta entitat sense afany de lucre, amb presència a 14 països, posa en contacte persones refugiades amb sabadellencs i sabadellenques que vulguin compartir casa seva en condicions d’igualtat i respecte mutu. Així mateix, ofereix també a la ciutadania autòctona altres possibilitats de col·laboració a través del voluntariat. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

En el cas de les persones interessades en compartir el seu habitatge, cal disposar d’una habitació moblada lliure i acordar una convivència mínima de 6 mesos amb la persona refugiada, pactant-hi un lloguer social. En aquest sentit, les persones acollides segueixen un programa específic i compten amb un ajut estatal que cobreix les seves despeses de lloguer i manutenció, i així, compartir pis en condicions d’igualtat. Habitualment es tracta d’acollides individuals de persones majors d’edat i tampoc casos d’emergència social, als qual s’hi dóna resposta des d’altres recursos. Des de Refugees Welcome es proposen les persones més adients per a cada convivència i es fa un seguiment de tot el procés.

Pel que fa a les possibilitats de fer voluntariat, són diverses: actuar com a “vincle local” per esdevenir un referent i facilitar les convivències entre les persones locals i les desplaçades o donant suport i participant en les diferents comissions que treballen en les tasques d’acollida.

Les persones refugiades a Sabadell

Actualment, Sabadell compta amb 65 places de primera acollida, en pisos i centres gestionats per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i la Fundació Apip-Acam. Durant el 2018, se’n van poder beneficiar 132 persones.

D’altra banda, actualment hi ha 161 persones sol·licitants de protecció internacional a Sabadell (entre les quals, 34 famílies) que es troben en una segona etapa, durant la qual reben una prestació de lloguer i manutenció. En aquest sentit, són ciutadans i ciutadanes que podrien participar al projecte de Refugees Welcome, majoritàriament persones que hi han arribat soles i que necessiten suport en la recerca d’habitació de lloguer i habitatge per compartir.

Així mateix, dins l’acollida a la nostra ciutat, al setembre de 2017, l’Ajuntament en col·laboració amb la CCAR va posar en marxa el projecte Tenderol, d’acollida temporal a persones que han vist denegada la sol·licitud o han quedat fora del circuit estatal. Des de la seva posada en marxa el projecte Tenderol ha atès 20 usuaris.

Tota la informació sobre el projecte de Refugees Welcome a https://refugees-welcome.es/

Flyer de la campanya