CA EN ES
  

EDUCACIÓ

 

Programa STEAM Sabadell: Setmana de la Ciència

Més de 1.900 alumnes de primària portaran a terme tallers per fomentar la metodologia STEAM, en motiu de la Setmana de la Ciència 2021.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, que compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, és tot just l’inici d’un projecte més ambiciós d’innovació pedagògica que es desenvoluparà durant dos cursos escolars.

Els tallers es realitzen al cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior d’educació primària de les escoles Can Deu, Espronceda, Floresta, Gaudí, Joan Sallarès i Pla, La Romànica, Miquel Carreras, Roureda i Torreguitart.

Permeten combinar àrees del coneixement i activitats que des de l'experimentació i la diversió fan que els infants i joves desenvolupin la creativitat, l'esperit crític i l'interès per la ciència i la tecnologia.

steam sabadell 2021 01 roureda

Activitat realitzada a l'Escola Roureda

Els objectius són:

  • Despertar en els alumnes l'interès sobre el món de la ciència a través de l'experimentació i l'observació directa de tot el que els envolta.
  • Oferir una experiència que integra els àmbits científics, tecnològics, creatius i de valors.
  • Fomentar el pensament crític amb innovació, creativitat, habilitats emprenedores i pensament complexe.
  • Potenciar la creativitat, la comunicació i la innovació com processos educables des de les intel·ligències múltiples, basant-nos en les noves tècniques pedagògiques.
  • Estimular actituds crítiques, així com l'observació i l'experimentació.

steam sabadell 2021 03

Activitat realitzada a l'Escola Torreguitart

Les activitats que s’adrecen a cada cicle educatiu són:

  • Gimcana STEAM, adreçat al cicle inicial de primària. A través de diferents reptes d'experimentació els alumnes resoldran per equips que vol dir STEAM.
  • STEAM pel Medi Ambient, adreçat al cicle mitjà de primària. L’alumnat programarà amb makey un dispositiu que detecta la manca d'aigua al substrat de les plantes
  • Electro-Robots, adreçat al cicle superior de primària. Els nois i les noies aprendran com funcionen les màquines i l'electricitat. Construirem robots a partir de material reciclat.

Cada sessió és d’una hora de durada i en total es portaran a terme 71 tallers, entre el 17 i el 3 de desembre de 2021.

steam sabadell 2021 02

Activitat realitzada a l'Escola Torreguitart