PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

banneranimals mobil

Preguntes freqüents

És legal mantenir un gos en un balcó? Què fer si en sabem d’un cas?

El Decret 6/1999, de 26 de gener de  1999 estableix en el seu article 2.5 que els animals de companyia mai no poden tenir com a allotjament habitual els celoberts o balcons. A més en l’article 1.2 refereix que els posseïdors d'un animal de companyia han de proporcionar-li l'aliment, l'aigua, l'allotjament i les condicions ambientals d'espai, ventilació, humitat, temperatura, llum, aixopluc i cures necessàries per evitar que l'animal pateixi cap sofriment i per satisfer les seves necessitats vitals.

Per tant, si constateu que s’està mantenint un animal en aquestes condicions,  és important presentar una instància a l’Ajuntament adjuntant fotografies i altres proves que considereu pertinents on informeu de la situació de l’animal.

Què és un nucli zoològic, quan es necessari tramitar-lo i on s’ha de tramitar?

Es defineixen com a nucli zoològic tots aquells centres i establiments que alberguen, comercialitzen, tracten i reprodueixen animals. L'objectiu d'establir l'obligatorietat d'aquest Registre és donar compliment al que estableix la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals, en el sentit d'assegurar la protecció i el manteniment en condicions adequades dels animals allotjats en aquests centres i establiments.

La tinença per un/a particular de diverses espècies zoològiques diferents i/o en un nombre que pugui comportar riscos sanitaris es considerarà col·lecció zoològica privada i, per tant, estarà sotmesa al registre obligatori. 

A l’article 6 de l’ Ordenança Municipal de Sabadell s’estableix que  el nombre màxim d’animals de companyia permesos, en cap cas es podrà posseir, en un mateix immoble residencial col·lectiu més de cinc (5), o vuit (8) en un immoble unifamiliar o residencial aïllat. La tinença de major nombre d’animals es considerarà sotmesa a risc sanitari i, en conseqüència, implicarà la sol·licitud de llicència de nucli zoològic.

Podeu registrar el vostre nucli zoològic a través de la web de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Registre-dun-nucli-zoologic?category=75b636d8-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

Normativa aplicable al nucli zoològic:

 

També et pot interessar...

 

Benestar animal