PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

66 FESTA DE L'ESPORT SABADELL 2019

66 FESTA DE L'ESPORT

La 66a Festa de l’Esport de Sabadell s'ha celebrat del 27 de maig al 2 de juny de 2019. Durant aquesta setmana, el Servei d’Esports ha organitzat exhibicions, competicions, coferencies i també una fira d’entitats esportives. La 66ª Festa de l’Esport també ha comptat amb el lliurament de premis al reconeixement de trajectòries esportives d’entitats i esportistes.

Enguany Maica Garcia (waterpolo) i el Club Tennis Sabadell s’han proclamat esportista i entitat més destacats de l’any 2018. Va ser durant l’acte de reconeixement als esportistes, entitats, institucions i empreses que fan possible l’esport a la ciutat. També van aconseguir guardó en la categoria de millor esportista Queralt Castellet(snowboard)i Aleix Gómez(handbol). Pel que fa a les entitats guardonades, també van rebre premi el Cercle Sabadellès 1856 i la Unió Excursionista Sabadell.

Llibret 2019

 

El trofeu

Fa uns anys es va renovar la imatge que defineix la Festa de l'esport, una imatge que naturalment va afectar el trofeu que s'atorga als guardonats. Com passa amb totes les coses, al darrere hi ha una història. El creador del trofeu que dóna la imatge visual de la Festa de l'Esport és obra de Javier Jaén, dissenyador barbarenc que va guanyar un concurs convocat a l'efecte entre els estudiants de l'Escola Illa de Sabadell, on llavors hi estudiava.

La idea del creador -que també ha dissenyat el trofeu del Premi a l'Esportivitat- volia recollir la "companyonia" entre els esportistes, entre dues persones que poden ser atletes, nedadors, ciclistes o de qualsevol altre esport, fins i tot l'esport per a persones amb disminucions.

Ferro i acer

El trofeu del dissenyador de Barberà, creador entre d'altres de la imatge del Teatre Municipal Cooperativa de la ciutat veïna, està realitzat en ferro i acer, i ha estat fabricat per Abant Disseny, empresa a la vegada col·laboradora de la Festa. La imatge del trofeu també s'aplica a d'altres mitjans de difussió i elements propis de l'esdeveniment, tals com programes, carta del menú, pins, vídeos o aquest mateix web.

Els primers que van rebre aquest nou format de trofeu va ser Dani Pedrosa, com a millor esportista, i la Unió Bàsquet Sabadell, com a millor entitat, durant la cinquanta-dosena edició celebrada el 2005. Una edició que també va aportar d'altres novetats, com l'atorgament de nous premis i el canvi de lloc, el pavelló municipal d'Esports.