PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

Comunicat de rebuig de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI

segell lliure

La Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, condemna fermament el presumpte feminicidi d’una dona a Sabadell, al febrer del 2007.

Segons dades publicades per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, durant el 2018 es van produir 7 assassinats per violència masclista a Catalunya i 40 a l’Estat Espanyol. En aquests 6 primers mesos del 2019, ja s’han produït 21 assassinats masclistes al territori espanyol.

Assassinats que s’han produït pel sol fet de ser dones. Dones en una societat estructuralment patriarcal i masclista, en la que la violència exercida vers les dones no és un fet puntual, sinó que és una violència que s’exerceix cada dia, de manera quotidiana.

Aquests assassinats no són més que la punta d’un iceberg fonamentat en tot un gruix de situacions violentes que patim les dones dia rere dia, al carrer, als nostres espais de treball remunerat, als nostres espais d’oci, en els nostres entorns més propers, de família i parella, a través dels mitjans de comunicació... VOLEM DIR PROU! NO MÉS ASSASSINATS!! NO MÉS VIOLÈNCIA!!!!

Volem manifestar el nostre total rebuig a qualsevol forma de violència, diguem-li patriarcal, masclista, de gènere, .... paraules darrere les quals  el que hi ha  és l’exercici de poder d’unes persones sobre altres en funció del seu gènere. No deixen de ser violències discriminatòries i intolerants!

Malgrat haver-hi passat 12 anys, volem manifestar el nostre més sincer suport a la família, amistats i persones del seu entorn proper.

Tant des de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI com des de l’Ajuntament continuarem treballant per assolir una societat igualitària, sense discriminacions, justa i  digna!