PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

05
Novembre
2015

La Biblioteca de Ponent disposarà d’un fons especial dedicat a l’Esport

Del 10 al 25 de novembre la Biblioteca portarà a terme diferents actes de presentació amb figures rellevants de l’esport com Eric Pedrosa, Olga Domènec, Javier Pérez i Jordi Grané

 

A partir de 10 de novembre, la Biblioteca de Ponent disposarà del fons especial dedicat a l’esport més important de la ciutat. Es tracta d’un fons amb 900 volums inicials que anirà ampliant-se al llarg del temps. Aquest fons es divideix en 7 categories que permeten una millor classificació i localització.

 

1.     Ètica i psicologia de l’esport

2.     Fisioteràpia i medicina esportiva

3.     Nutrició

4.     Biografies

5.     Organitzacions

6.     Exercici i vida saludable

7.     Esports (inclourà totes les disciplines esportives)

Els destinataris d’aquest fons seran la ciutadania, tots aquells usuaris que tinguin un especial interès en aquesta temàtica com les entitats esportives de la ciutat i, en particular els entrenadors, coordinadors i altre personal de suport a la pràctica esportiva així com també les persones de l’àmbit esportiu que necessitin d’una formació continuada i estudiants.

Programa d’actes

D’altra banda, la biblioteca acollirà durant aquest mes tot un seguit d’activitats relacionades amb aquest fons, totes al voltant de l’àmbit esportiu. L’acte inaugural es portarà a terme el dimecres, 11 de novembre, a les 7 de la tarda, amb la taula rodona L’ÈXIT, L’ESFORÇ, LA NUTRICIÓ: COM PODEM AJUDAR A DESENVOLUPAR EL POTENCIAL EN LA PRÀCTICA ESPORTIVA, formada per Eric Pedrosa, ciclista i model; Olga Domènech capitana de waterpolo femení del Club de Natació Sabadell; Javier Pérez especialista en nutrició i entrenament i Jordi Grané, filòsof i Màster en Sociologia i Gestió Pública.

L’escola d’escacs de la Societat Coral Colon convida el dimarts, 10 de novembre, a les 6 de la tarda, a una classe magistral d’escacs a càrrec de Lázaro Lorenzo de la Riva, mestre internacional i entrenador de la Federació Internacional d’Escacs, i el dijous, 12 de novembre, de 6 a 8 de la tarda es portaran a terme unes partides simultànies d’escacs a càrrec de Sergio Martínez Pérez, campió del Vallès Occidental sub-12.

Dissabte 14 de novembre, les activitats tindran lloc al davant de la Biblioteca de Ponent, a la plaça Ovidi Montllor, amb una Exhibició Esportiva a càrrec de diferents entitats, gimnàstica amb l’Espai Alexandra, taekwondo amb l’Associació de Veïns de la Concòrdia, zumba amb l’Associació Veïns de Can Rull i amb l’Associació de Veïns de Can Llong-Castellarnau, i una Master Class de Zumba a càrrec de l’Associació Esportiva de Can Deu.

Del 11 al 25 de novembre, a la Biblioteca de Ponent, també hi haurà una Exposició de maquetes de vaixells organitzada per l’Agrupació d’Aeromodelistes Aeronavals de Sabadell.

La Biblioteca de Ponent és una biblioteca pública de proximitat que dóna servei al districte 4 de la ciutat, la seva àrea d’influència s’estén als seus barris: La Concòrdia, Can Borgonyó, Can Rull, Cifuentes, Via Alexandra, Can Llong i Castellarnau, i forma part de les Biblioteques Municipals de Sabadell.

La Biblioteca de Ponent presenta el Fons Especial d’Esports amb una destacada participació d’entitats esportives i veïnals. La col·laboració d’entitats com l’Associació Esportiva de Can Deu, Club Natació Sabadell, Escola d’Escacs de la Societat Coral Colon, Agrupació Artística d’Aeromodelistes de Sabadell, l’Espai Alexandra i l’Associació de Veïns de Can Rull, l’Associació de Veïns de Can Llong-Castellarnau i l’Associació de Veïns de la Concòrdia, han fet possible un programa d’activitats per a tots els públics.

El motiu de treballar un fons especial d’esports a la Biblioteca de Ponent rau en la forta presència de clubs i associacions esportives en diferents disciplines a tot el territori, la presència del Consell Esportiu de Sabadell, que treballa en l’àmbit educatiu i la creixent pràctica esportiva per part de la ciutadania, que ens porta a veure en l’esport i en el fons de la biblioteca una oportunitat de singularització.

L’objectiu és dotar a la biblioteca d’un fons documental especialitzat en esports que sigui exhaustiu, que contempli totes les disciplines i altres temes relacionats amb la pràctica esportiva i que garanteixi diferents nivells d’aprofundiment en la matèria per esdevenir un referent en aquesta especialització per al municipi i per a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell (XBIMS)

Més informació a http://www.sabadell.cat/ca/bims