13
Març
2014

Els Estudiants de l’ESDi presenten els anuncis de la Mongeta del Ganxet

Els treballs han estat realitzats en el marc de la col·laboració ESDi-Ajuntament en matèria de recerca i sostenibilitat

Els estudiants de l’ESDi han desenvolupat un conjunt de materials audiovisuals de la Mongeta del Ganxet, un dels productes estrella amb etiqueta DOP [Denominació d’Origen Protegida] de la zona del Vallès. Es tracta dels projectes de difusió de la mongeta del ganxet realitzats pels alumnes de 2n curs de Grau de Disseny.

Tal i com ha comentat el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, en la roda de premsa d’aquest migdia,

la mongeta del ganxet és un producte important, de proximitat, sostenible i d’alta qualitat alimentària, però l’hem de saber donar a conèixer perquè arribi a les persones, especialment també a un públic jove.

Monge ha destacat la qualitat de tots els treballs que s’han presentat i l’alt nivell de tots ells.

Glòria Fernàndez, directora de l’ESDI, ha volgut

agrair a l’Ajuntament i a la Fundació la possibilitat de portar a terme projectes tan interessants que són projectes reals per als alumnes i que els servirà de gran experiència quan acabin els estudis.

Fernàndez també ha volgut destacar la importància del treball entre institucions per avançar i crear projectes interessants i beneficiosos per a tots.

Finalment, Joan Casals, representant de la Fundació Miquel Agustí, ha comentat

la importància de poder traduir la feina científica perquè als científics ens costa comunicar la nostra feina a la societat i ho hem de fer utilitzant un llenguatge més planer i també utilitzant els nous canals com ara els audiovisuals com en aquest cas.

Aquests curts i anuncis recullen i presenten de forma original i innovadora les característiques principals de la Mongeta del Ganxet (és un producte de proximitat, la seva forma de ganxo i el treball de recerca i divulgació realitzat per la Fundació Miquel Agustí i el Consell Regulador de la Mongeta del Ganxet).

Aquesta actuació s’engloba en el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i l’ESDi des de l’any 2011, on s’han dut a terme activitats de suport i comunicatives a projectes municipals, activitats de divulgació i recerca en matèries com l’ecodisseny de producte, espais de la ciutat, etc.

La Fundació per al Disseny Tèxtil (Fundit) per mitjà de l’ESDI, centre universitari adscrit a la Universitat Ramon Llull, imparteix estudis de Grau Oficial de Disseny als itineraris curriculars de Moda, Gràfic, Audiovisual, Producte, Interiors e Integració Multidiscipliar, i promociona dins la seva activitat una àmplia activitat de recerca i desenvolupament a l’àmbit del disseny a la sostenibilitat, alhora que desenvolupa projectes de transferència de coneixements universitat-empresa.

Està previst que aquests curts es puguin visionar properament al web de la Fundació Miquel Agustí www.fundaciomiquelagusti.com.