13
Maig
2022

Famílies i alumnes de primària descobriran l’entorn fluvial del Ripoll des de la mirada, el tacte i l’escolta

Famílies i alumnes de primària descobriran l’entorn fluvial del Ripoll des de la mirada, el tacte i l’escolta

Famílies i alumnes de quart de primària de les escoles Concòrdia, Font Rosella i Pau Casals participaran aquest cap de setmana en una excursió per descobrir o retrobar-se amb l’entorn fluvial del riu Ripoll. L’activitat l’organitza l’Ajuntament de Sabadell en el marc del Passaport Edunauta. Aquest és un projecte que busca posar en valor els aprenentatges ocults que fan els i les alumnes en qualsevol context educatiu; connectar els aprenentatges de dins i fora de l’escola; disminuir la segregació educativa i donar visibilitat a la xarxa que formen escoles, serveis i entitats amb els infants i les seves famílies.

L’entorn del Riu Ripoll i el Torrent de Colobrers son els escenaris de la passejada que serà guiada per monitors de la Unió Excursionista de Sabadell. Aquesta entitat ha creat un seguit d’itineraris amb l’objectiu d’apropar els alumnes a la realitat natural, ecològica, agrícola, històrica i geogràfica, donant a conèixer als més joves el patrimoni natural del rodal.

En aquest cas, l’originalitat de l’experiència serà viure-la des dels sentits, com si els infants i les seves famílies fossin convidats especials d’aquest entorn. Es tractarà de descobrir com la natura és capaç de desvetllar sensacions en el propi cos per mitjà de la mirada, el tacte i l’escolta. La sortida tindrà lloc els dies 14 i 15 de maig i partirà a les 9 del matí de la estació de trens Sabadell Nord.

El Passaport Edunauta s’emmarca en el context del programa Educació 360, Educació a temps complet. Està impulsat per la Diputació de Barcelona, la Federació de moviments de renovació pedagògica de Catalunya i la Fundació Bofill. El programa proposa una perspectiva global del fet educatiu i defensa que s’aprèn i s’educa arreu, no només a l’escola. 

Categories Medi ambient, Educació Tags Educació, medi ambient, Passaport Edunauta