06
abril
2023

Gemma Ruiz, Andreu Claret i Gemma Ventura presenten els seus llibres premiats al Teatre Principal

L’acte tindrà lloc el dijous vinent, 13 d’abril, a les 7 de la tarda

Gemma Ruiz, Andreu Claret i Gemma Ventura presenten els seus llibres premiats al Teatre Principal

Les escriptores Gemma Ruiz i Gemma Ventura i l’escriptor Andreu Claret presentaran els seus llibres premiats en un acte al Teatre Principal. L’activitat, que és oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc el dijous 13 d’abril, a les 7 de la tarda. L’acte forma part del programa de Sant Jordi i s’emmarca en el projecte “Oliver i Companyia” de Sabadell Capital Cultura Catalana 2024. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Gemma Ruiz presentarà “Les nostres mares”, Premi Sant Jordi de novel·la. L’obra honora la generació que va renunciar als somnis perquè les seves filles sí que poguessin triar. Tracta la història de deu dones poderoses nascudes durant la dictadura que lideren les lluites veïnals, descobreixen el feminisme i esdevenen mestresses del seu destí. Actualment, és un dels llibres més venuts de ficció en català.

D’altra banda, Andreu Claret parlarà sobre “París érem nosaltres”, Premi Ramon Llull. El llibre narra la vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una jove i decideixen refugiar-se a França durant la Segona Guerra Mundial.

Finalment, Gemma Ventura presentarà “La llei de l’hivern”, Premi Josep Pla. La novel·la narra la història d’una noia que torna al seu poble per vetllar el seu avi, el Ricard. Mentre ella recorda tot el que li va ensenyar, posa veu a l’abandó i a la forma com suplim les absències.

El projecte “Oliver i companyia”

“Oliver i companyia” és un projecte cultural de la Capital de la Cultura Catalana 2024 per a la creació d’actes literaris arreu de la ciutat.

Aquesta proposta s’adequa a les peticions i a les necessitats que vagin sorgint en cada moment. Totes les peticions es canalitzen a través del programa de Capital de la Cultura Catalana (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Categories Capital Cultura Catalana 2024, Cultura i esport Tags Projecte Oliver i Companyia, Teatre Principal