PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Juny
2022

Sabadell Capital Cultura Catalana 2024 inicia el nou projecte Oliver i Companyia per portar a terme actes literaris arreu de la ciutat

La iniciativa ve acompanyada de la creació de la nova taula de Creadors de Lletres i Pensament

Sabadell Capital Cultura Catalana 2024 inicia el nou projecte Oliver i Companyia per portar a terme actes literaris arreu de la ciutat

Parafrasejant el cèlebre títol de la llibreria (Shakespeare&Company), Sabadell enceta el nou programa de Lletres i Pensament organitzant la nova activitat d’“Oliver i companyia” per a la creació d’actes literaris arreu de la ciutat (lectures dramatitzades, recitals poètics, presentacions de llibres, diàlegs entre autors, activitats al voltant de l’assaig, etc).

L’objectiu és redescobrir i rendibilitzar espais de la ciutat que poden servir per acollir actes de petit format, així com també treballar conjuntament amb aficionats, estudiants i amateurs de diferents àmbits artístics per participar activament en els actes que tinguin la literatura i el pensament com a eix central de l’activitat.

Amb aquesta iniciativa s’acompleixen algunes de les principals demandes del procés de cocreació de la capitalitat 2024: impulsar la literatura, posar en valor el talent local, obrir nous espais per a la cultura i mirar de treballar en xarxa.

Aquesta proposta no compta amb cap programació, sinó que s’adequa a les peticions i les necessitats que vagin sorgint en cada moment i totes les peticions es canalitzaran a través de la capitalitat (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Què s’ofereix?

 • L’espai
 • Consergeria
 • Megafonia de la qual disposi l’espai
 • Difusió comunicativa

Participació d’estudiants i aficionats a les arts

Les activitats al voltant de la literatura i el pensament podran comptar amb la participació d’aficionats, estudiants i grups amateurs (del món del teatre, la música, el circ, la dansa, les arts visuals o performatives, entre d’altres) per tal de crear actes culturals més complets i establir noves xarxes de creació i convivència al voltant de la cultura. En aquest sentit, s’ha convidat i explicat el projecte a companyies amateurs de L’Estruch, el Conservatori de Música de la ciutat i l’Escola Illa i es fa extensiu a totes les persones de la ciutat que tinguin vinculació amb la creació artística. Per formar part del projecte només cal escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i no ser professional. Aquest programa vol donar veu a les persones que dediquen part de la seva vida a la cultura i també està concebut com a plataforma per mostrar nous talents emergents.

El regidor Lluís Matas ha destacat avui en roda de premsa que

“actes com aquest ens permeten veure la ciutat, els seus racons, els seus tresors, el seu talent i les seves capacitats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és obrir la ciutat al talent de Sabadell i a la capitalitat cultural”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha afegit que

“no hi haurà capitalització d’idees i d’esforços. És una iniciativa amb col·laboració público-privada, transparent i honesta. Això ha de donar infinitat d’opcions i possibilitats perquè passin moltes coses úniques a la ciutat. Treballarem des de la simbiosi”.

Quins espais s’ofereixen?

Museus municipals. Horari: de les 18.30 a les 20 h, de dimarts a dissabte

 • Sala d’exposicions temporals del Museu d’Art. Aforament 70 persones
 • Pati del Museu d’Art. Aforament 100 persones.
 • Sala d’actes Museu d’Història. Aforament 50 persones.
 • Pati del Museu d’Història. Aforament 50 persones.

Auditoris de les biblioteques, dins de l’horari de la mateixa biblioteca.

 • Biblioteca de Vapor Badia. Aforament 95 persones.
 • Espai Clau de Fa. Aforament 40 persones.
 • Biblioteca de Ponent. Aforament 50 persones.
 • Patí de Can Puiggener. Aforament 50 persones.
 • Biblioteca del Nord. Aforament 100 persones.
 • Biblioteca del Sud. Aforament 50 persones.

La Pahissa del Marquet. Arts-Lletres-Natura, situat a la Vall d’Horta a Sant Llorenç de Savall.

Dissabtes i diumenges al matí.

 • Sala 1. Aforament 70 persones
 • Sala 2. Aforament 60 persones.
 • Pati. Aforament 50 persones.
 • Era (exterior). Aforament 200 persones 

Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.

De dimarts a dissabte de les 18 a les 21 h

 • Auditori. 80 persones
 • Aforament Sala d’Exposicions. 50 persones

Fundació Bosch i Cardellach

De dimarts a dijous de les 19 a les 21 h.

 • Auditori. 40 persones

Espai Arteneu (Casa Taulé)

De les 17 a les 20.30 h de dilluns a diumenge (horari especial a l’estiu).

 • Sala polivalent. Aforament 40 persones
 • Espai pati. Aforament 50 persones

Actes especials (ho decidirà específicament la Regidoria de Cultura en cada cas)

 • Sala noble del Teatre Principal. 100 persones
 • Sala de la Casa Duran. 100 persones.
 • Vapor Buxeda Vell. 40 persones

Taula de Creadors de Lletres i Pensament

Paral·lelament s’inicia el programa de Lletres i Pensament amb la creació d’una nova taula oberta a tots els autors de la ciutat (nascuts a la ciutat o amb una forta vinculació amb Sabadell) que hagin publicat com a mínim un llibre en una editorial comercial. La Taula serà coordinada per Montse Barderi (escriptora i coordinadora de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024) i comptarà, de moment, amb les següents persones relacionades amb el món de les lletres i el pensament: Maria Josefa Balsach, Jordi Campoy, Anton Carbonell, Benet Casablancas, Josep Casamartina, Antoni Dalmases, Ramiro Fernandez Saus, Maite Garcia-Fochs, Plàcid Garcia-Planas, Laura Rosel, Gemma Ruiz, Maite Soler, Josep Gerona, Esteban Martínez, Joaquim Sala-Sanahuja, Jordi Solé, Marta Pontnou, Rosa Pi i Masvidal, Josep Maria Ripoll, Berta Rubio, Jordi Serrano, Clara Soley, Conxita Tarruell, Laura Tejada, Xavier Vidal i Ester Xargay. Per formar-ne part només cal complir els requisits indicats i escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta taula neix amb la voluntat d’establir xarxes amb els escriptors de la ciutat, posar en valor el seu talent, així com també crear i posar en marxa activitats relacionades amb les lletres i el pensament.

Més informació https://web.sabadell.cat/2024/