26
Maig
2023

L’Escola Municipal de Música presenta la cantata La Força que mou l’univers, amb més de 200 cantaires i l’Orquestra Stradivari

L’Escola Municipal de Música presenta la cantata La Força que mou l’univers, amb més de 200 cantaires i l’Orquestra Stradivari

El Teatre Municipal La Faràndula va acollir el passat 10 de maig la presentació de la Cantata La Força que mou l’univers, amb música de Gerard López -professor de l’Escola-, i text de Mireia Durandeau. Hi van participar 230 cantaires de Nivell Bàsic de l’Escola de Música repartits en dos grups, a més de l’Orquestra Stradivari del Conservatori Professional.

 

Aquesta presentació, que s’ha assajat al llarg del curs i en la qual hi han intervingut fins a vuit professors de l’Escola, vol potenciar amb l’alumnat un seguit de valors, com ara el treball cooperatiu per arribar a un objectiu comú i apropar-se a tot allò que implica el muntatge d'una producció musical infantil de gran format.

L’aprenentatge del repertori, els assajos parcials i generals, l’atenció als directors de les formacions i l’escolta activa durant les actuacions, son aspectes que ha hagut de treballar l’alumnat que hi ha participat. També han aprofitat la preparació de la Cantata per aplicar i interrelacionar els coneixements musicals adquirits en altres assignatures, utilitzant el cant coral com a fonament per aconseguir-ho i per promoure la presència dels alumnes en una activitat que contribueix a la projecció del centre en la comunitat.

La cantata narra el viatge de l'Ars per diferents mons a la recerca dels seus amics, que com ell pateixen el silenci dels seus pares. Després de viure moltes aventures, aconsegueix trobar-los i, de forma inesperada, també descobreix quina és la força que mou l'univers.

 

Categories Escola de Música i Conservatori professional, Educació Tags Cantata, La Faràndula