04
Octubre
2016

Més de 2.000 infants visitaran l’Ajuntament aquest curs en el marc d’una activitat del Ciutat i Escola

Un grup d’alumnes de 3r de primària han iniciat avui les visites

visitaajuntaDins les activitats per conèixer el territori i la ciutat i amb la voluntat d’acostar els nens i nens al municipi i al seu màxim òrgan de representació, el programa municipal Ciutat i Escola inclou novament aquest curs l’activitat L’Ajuntament, adreçada al cicle mitjà d’educació primària. Organitzada per la Regidoria d’Educació, la proposta inclou una visita a l’edifici consistorial per conèixer en primera persona la institució i el seu funcionament i perquè els infants s’apropin a la seva comunitat i coneguin els mecanismes de presa de decisions. També durant l’activitat reforcen els aprenentatges per expressar-se en públic, fer propostes o debatre al voltant de temes que afecten la ciutat. Avui s’han iniciat les visites d’aquest curs, amb la participació d’un grup de 3r de primària de l’Escola Miquel Martí i Pol. Els ha rebut el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

L’activitat L’Ajuntament, que és gratuïta, va tancar el curs passat amb uns 2.400 participants. A hores d’ara, per aquest 2016-2017 ja n’hi ha prop de 2.250 de confirmats i les inscripcions continuen obertes, atès que les visites es porten a terme durant tot el curs.

visitaju4En paraules de Joan Berlanga,

per al Govern és fonamental que la ciutadania s’impliqui en els afers públics. En aquest sentit, aquestes visites pretenen que els més joves coneguin l’Ajuntament i el seu funcionament”. I ha afegit que “a més, d’aquesta manera estem treballant amb l’objectiu que els escolars tinguin espais de participació, perquè la participació s’aprèn participan.

L’activitat consta de dues parts. En una primera, s’expliquen alguns dels trets característics de Sabadell, amb la seva població, barris i orígens. També s’observen les característiques de l’edifici de l’Ajuntament com el balcó, les banderes, l’escut, el rellotge, etc. i també les d’altres edificis propers.

A la segona part, es descriuen les diferents dependències de l’Ajuntament i seguidament, s’explica i dialoga amb els alumnes sobre què és i què es fa al Ple: les persones que hi assisteixen, el lloc on seuen, les funcions que exerceixen... Amb aquesta informació s’inicia el Joc del Ple, en què els infants debaten sobre un tema, que prèviament han escollit, representant el rol de l’alcalde, els regidors i regidores, el secretari, l’interventor, els mitjans de comunicació i el públic assistent. El resultat de la votació de les propostes plantejades quedarà reflectit en un blog de l’activitat (es pot consultar el de l’any passat).

La proposta compta amb material didàctic tant per als alumnes com per al professorat. Amb l’activitat, i a més de l’assoliment de coneixements sobre l’Ajuntament i la ciutat, els infants treballen competències educatives bàsiques com la social i ciutadana, la comunicativa lingüística i audiovisual o la d’autonomia i iniciativa personal.

A més de les visites per a primària, el Ciutat i Escola ofereix una altra modalitat de visites a l’Ajuntament, adreçades a ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults i amb continguts adaptats a aquestes etapes educatives.

 Informació sobre l’activitat L’Ajuntament per a primària

http://w2.sabadell.cat/ca/territori-i-ciutat/les-nostres-institucions/247-lajuntament-primaria