26
Juliol
2021

Participants en programes d’ocupació pinten aquest estiu l’Escola Agnès Armengol

L’actuació s’emmarca en tot el conjunt de treballs de manteniment i millora que aquests mesos es realitzen als centres educatius de la ciutat

Participants en programes d’ocupació pinten aquest estiu l’Escola Agnès Armengol

L’Ajuntament de Sabadell està millorant l’Escola Agnès Armengol. Entre les actuacions, que s’han iniciat aquest juliol, destaca la pintura general i la posada a punt de diversos elements. La intervenció s’emmarca en tot el conjunt d’accions de manteniment i millora que aquest estiu arriben a tots els centres públics de la ciutat i de forma més destacada a una quinzena d’escoles. En el cas de l’Agnès Armengol, els treballs els està portant a terme un grup de participants en plans d’ocupació, que ofereixen a persones en atur formació i un contracte laboral per tal de realitzar obres o serveis d’interès general.

Avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha fet una visita a l’escola, acompanyada per la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

Tal com ha explicat Farrés,

“el que estem fent a l’Escola Agnès Armengol forma part de la millora i manteniment que fem als centres educatius aprofitant els mesos en què no hi ha classe. Aquest estiu actuarem d’una manera o altra a totes les escoles públiques de la ciutat i de manera més específica a una quinzena de centres. Així mateix –continua l’alcaldessa– a l’Agnès Armengol, la millora la porten a terme participants en plans d’ocupació, que inclouen formació i un contracte de treball i que s’adrecen a ciutadans i ciutadanes amb especials dificultats a l’hora d’accedir a una feina o millorar dins el món laboral”.

En aquests moments un grup de 8 persones en atur, la majoria amb experiència prèvia en el sector de la pintura, estan pintant l’interior de l’edifici. El grup pertany als programes d’ocupació de Treball als Barris del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, que inclou diferents serveis adreçats al veïnat dels barris de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, el Poblenou i Can Roqueta) i de la zona del sud (la Creu de Barberà, les Termes, Espronceda i Campoamor).

Una altra part del grup pertany a programes finançats íntegrament per l’Ajuntament en el marc del Pla COVID. En la selecció d’aquestes persones s’han valorat les càrregues familiars, situacions de família nombrosa o monoparentalitat, si el candidat o un familiar directe eren discapacitats, el temps a l'atur o el risc social, entre altres qüestions.

En tots dos casos aquestes persones tenen un contracte laboral de sis mesos i durant tot el projecte l’activitat laboral es combina amb la formativa mentre es fan obres i serveis d’interès públic.

Pintura a les escoles

Les tasques de pintura en algunes escoles públiques de Sabadell es duen a terme periòdicament mitjançant programes de formació i treball. En aquest sentit, la darrera actuació s’ha desenvolupat a l’Escola Torreguitart, on aquest juliol finalitza la pintura interior i exterior del centre, amb una superfície de 2.885 m2.

Altres treballs de manteniment en centres educatius, aquest estiu

Cada estiu, l’Ajuntament aprofita l’aturada de l’activitat lectiva per fer treballs de millora a diferents centres educatius. Enguany, les principals actuacions són:

  • Pintura dels espais comuns de l’Escola d’Adults de la Concòrdia i els patis de l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart.
  • Es millorarà l’edifici d’educació infantil i es faran altres accions a l’Escola Catalunya.
  • S’impermeabilitzarà la coberta de l’Escola La Trama i de l’Escola Bressol La Romànica.
  • Es fan arranjaments a la coberta de l’Escola Joaquim Blume.
  • Es col·locaran jocs infantils a diversos centres educatius i es farà el manteniment dels sorrals a totes les escoles que en tenen.
  • Es faran millores als patis de les escoles Joan Maragall, Sant Julià i Gaudí.
  • Es renovaran canonades a les escola Samuntada i Roureda, com també les de l’Escola Bressol Joaquim Blume.
  • Es faran millores a la cuina de l’Escola Torreguitart.