12
Desembre
2014

Per motius de seguretat, l’Ajuntament de Sabadell prohibeix fins a nou avís l’accés al rodal, greument afectat per les ventades

Així mateix, es prohibeix en aquests àmbits dur a terme qualsevol mena d’activitat recreativa, en espais oberts, públics o privats, encara que hagi estat autoritzada amb caràcter previ

Davant l’estat del rodal després de les ventades del passat dimarts i per motius de seguretat, l’Ajuntament de Sabadell ha prohibit els accessos als espais naturals del Ripoll i del rodal (zones boscoses i forestals de l’entorn del municipi), elevant de recomanació a prohibició la indicació a la ciutadania de no accedir a aquests àmbits. Atès el risc de caiguda d’arbres i branques, resta prohibit i fins a nou avís accedir als boscos i als camins rurals, ja sigui a peu, amb bicicleta, a cavall o amb vehicles a motor, a excepció d’aquells propietaris forestals que hagin d’accedir als seus habitatges (els quals han d’extremar la precaució). Així mateix, es prohibeix en aquests àmbits dur a terme qualsevol mena d’activitat recreativa, en espais oberts, públics o privats, encara que hagi estat autoritzada amb caràcter previ.

 

Aquesta és una de les qüestions que es van tractar ahir al vespre durant la reunió del Protocol del Rodal --integrada entre altres per l’Ajuntament, propietaris del rodal, partits polítics, ADF, agents rurals i entitats--, que es va convocar d’urgència per abordar la situació i proposar accions a les zones forestals del territori. Durant la trobada, els experts en la matèria van aconsellar la prohibició d’accedir a tot l’àmbit.

Tal i com ha explicat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge,

amb aquesta mesura volem vetllar per la seguretat i és que en algunes zones hi ha risc extrem de caiguda d’arbres i branques.

El regidor ha recordat que hi ha àmbits com el Bosc de Can Deu o àrees com Can Casamada, Can Vilar i Can Torrent, que han quedat arrasades i altres zones que tenen una afectació del 80 o 90%. “El fort vent va provocar la caiguda de nombrosos exemplars, una situació que cal abordar per veure com retirem tota la fusta acumulada i després plantejar-nos la reforestació. A més, però, va deixar arbres i branques molt malmesos, que poden suposar també un perill”, ha comentat Monge. Amb la mesura d’impedir l’accés es facilitaran també els treballs de neteja i de retirada de fusta.

A la trobada del Protocol del Rodal, es va valorar que els treballs fets fins ara per arranjar els camins han estat adients. Així mateix, es va fer palesa la voluntat generalitzada de treballar conjuntament per recuperar al més aviat possible tota la zona afectada.