04
Març
2022

Tres escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

L’objectiu és reforçar entre prop de 100 infants valors, hàbits i capacitats relacionades amb l’emprenedoria

Tres escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

Un total de 99 alumnes de cinquè i de sisè de primària esdevindran aquest curs cooperativistes gràcies al projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), amb el què s’ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes creïn cooperatives. Els centres que hi participen són les escoles Can Deu, Cifuentes i l’Institut-Escola Joan Sallarès i Pla. El projecte l’impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria entre els alumnes de cicle superior de primària. 

Aquest matí, l’alumnat dels diferents centres i el professorat ha estat rebut a l’Ajuntament, després del registre del nom de les diferents cooperatives. Els han rebut al Saló de Plens l’alcaldessa, Marta Farrés; la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament econòmic i impuls administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

Els alumnes de 5è i 6è de primària d’aquests centres escolars han format un total de 4 cooperatives. D’aquesta manera i durant el procés, els nens i nenes, acompanyats pel professorat i per l’equip tècnic d’empresa i d’educació de l’Ajuntament, coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats de treball autònom, alhora que reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Manuel Robles ha explicat que

“el professorat dels centres s’implica en l’assessorament i l’acompanyament a cadascun dels projectes, fent que tota l’experiència sigui profitosa pels alumnes i afavorint l’aprenentatge efectiu dels participants”.

Pel que fa al futur del cooperativisme entre l’alumnat, Montse González ha comentat que

“és un programa que està molt consolidat, esperem que continuï endavant molts anys més. De fet, alguns alumnes tenen molt clar que volen esdevenir cooperativistes en el futur i muntar una empresa, fins i tot tenen pensat a què es dedicarà l’empresa”.

Les cooperatives d’aquest curs són Can Deu Empresa, Team Cifuentes, Gravity Market i Art Coop.  En tot aquest procés, l’alumnat comptarà amb l’apadrinament de cooperatives consolidades així com la col·laboració del cicle formatiu de gràfica publicitària de l’Escola Illa per elaborar la imatge i el logotip de cadascuna de les cooperatives.

Els participants desenvoluparan el seu treball en diferents fases: la creació de la cooperativa; el disseny de la imatge corporativa i l’estratègia de comunicació; la generació d’idees de productes i serveis; l’estudi de mercat i tria dels productes; la producció i venda d’articles, i el recull de fruits i elecció de l’entitat social local beneficiària.

Visita de cooperatives

Les escoles visitaran altres cooperatives per conèixer com és el funcionament d’aquest tipus de fórmula empresarial i obtenir consells i suggeriments que els alumnes puguin fer servir en els seus models de negoci.

El professorat dels centres s’implica en l’assessorament i l’acompanyament a cadascun dels projectes, fent que tota l’experiència sigui profitosa per l’alumnat i afav

978 participants en 9 edicions

El programa educatiu CuEmE es porta a terme a la ciutat des de l’any acadèmic 2013-2014. En total, 978 alumnes de primària ja hi han participat i s’han constituït 42 cooperatives. Aquest programa està obert a totes les escoles públiques de Sabadell que hi vulguin participar. Ja hi han pres part en alguna de les seves edicions les escoles Can Llong, Miquel Carreras, Can Deu, Cifuentes, Arraona, Floresta,  Enric Casassas i Joan Sallarès i Pla

Per a més informació: web del CuEmE