10
Febrer
2020

Una jornada pedagògica sobre la Colla de Sabadell organitzada per la Generalitat, demà al Casal Pere Quart

Amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, la Institució de les Lletres Catalanes, la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell i l’Associació Col·lectiu Pere Quart

Una jornada pedagògica sobre la Colla de Sabadell organitzada per la Generalitat, demà al Casal Pere Quart

Demà, dimarts 11 de febrer, de 9 a 14 h, el Casal Pere Quart acollirà la Jornada Pedagògica Colla de Sabadell, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell i l’Associació Col·lectiu Pere Quart, amb motiu el centenari del grup.

Hi participaran unes 45 persones, procedents de centres educatius de Sabadell, però també de Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Barcelona. L’obertura de la jornada serà demà dimarts, a les 9.15 h, a càrrec de Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i de Mònica Pereña, subdirectora de Plurilingüisme del Departament d'Educació.

La jornada seguirà amb una conferència inaugural, a càrrec del comissari de l’Any Colla de Sabadell, Joan Safont, titulada Quan la Colla de Sabadell va capgirar la cultura catalana.

A partir de les 11 h, cinc centres educatius de Sabadell, Barberà del Vallès i Barcelona presentaran diverses activitats al voltant de la Colla o d’algun dels seus integrants més il·lustres. També ho faran representants del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell. Tots aquests centres han preparat materials per treballar la Colla de Sabadell a l’aula.

A continuació, s’exposaran diversos materials divulgatius que s’han elaborat per a l’àmbit educatiu, entre els quals el documental Estem voltats de pocavergonyes. Finalment, es farà un repàs a la bibliografia més adequada i actualitzada que hi ha sobre la Colla de Sabadell, amb una atenció especial a l'obra de Joan Oliver, Armand Obiols i Francesc Trabal.

Com a cloenda, de 13 a 14 h, es convidarà els assistents a passejar pels carrers de Sabadell i a descobrir alguns punts rellevants relacionats amb la Colla, a partir de textos escrits per Oliver, Trabal i Obiols.

Experiències i materials per treballar la Colla de Sabadell a l’aula

Aquesta jornada s’ha plantejat tres objectius. D’una banda, reflexionar al voltant dels autors de la Colla de Sabadell i la seva aportació a la literatura catalana. En segon lloc, conèixer experiències i activitats de creació pròpia al voltant de la Colla o d’algun dels seus autors. I, finalment, fer difusió de materials didàctics i bibliogràfics relacionats amb la divulgació de la Colla de Sabadell.

Amb motiu del centenari de la Colla durant el 2019 s’han dut a terme al voltant de  125 activitats impulsades per la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell. A més, diversos centres han treballat a l’aula aquest grup i els seus membres i han elaborat diversos materials didàctics que podran servir a altres docents a partir d’ara.

Categories Cultura i esport, Educació Tags 100 anys Colla de Sabadell, Casal Pere Quart, colla de sabadell, Jornada pedagògica