PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

L'AJUNTAMENT

 

11
Octubre
2019

Sorteig públic per designar els 2.034 membres de mesa per a les Eleccions Generals del 10 de novembre

Serà el dimarts 15 d’octubre, a les 9.30 h

Sorteig públic per designar els 2.034 membres de mesa per a les Eleccions Generals del 10 de novembre

El dimarts 15 d’octubre, a les 9.30 h, tindrà lloc la sessió d’un Ple municipal extraordinari per fer un sorteig públic entre els 121.833 electors i electores de Sabadell que reuneixen les condicions establertes per la Llei Electoral per ser membres de mesa a les Eleccions Generals del 10 de novembre. En resultaran nomenades un total de 2.034 persones. Es preveu que el sorteig, que es farà de manera informàtica, tindrà una durada de pocs minuts.

Condicions per ser membre de mesa

A grans trets, les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar ser substituïts– i major de 18 anys el dia del sorteig, i com a mínim saber llegir i escriure. Pel que fa als càrrecs de les meses electorals es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents; i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notificaran en un termini de 3 dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

Cens Electoral

El nombre total d’electors que figuren a les llistes del cens de Sabadell és ara de 153.826. En aquestes eleccions podran votar els ciutadans espanyols inscrits al cens electoral que hagin causat alta al Padró amb anterioritat al 28 de juny de 2019, data de tancament del cens.

56 col·legis electorals i 226 meses

A les Eleccions Generals de novembre hi haurà un col·legi electoral menys respecte de l’anterior contesa electoral, atès que l’única mesa electoral que anteriorment s’instal·lava a l’Escola Bressol Calvet d’Estrella es trasllada a l’Escola Calvet d’Estrella (c. del Puigmal, 3).

Categories Ajuntament, Eleccions generals Tags Eleccions generals