PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

L'AJUNTAMENT

 

23
Juny
2023

Sorteig públic per designar els 2.223 membres de mesa per a les Eleccions Generals del 23 de juliol

Sorteig públic per designar els 2.223 membres de mesa per a les Eleccions Generals del 23 de juliol

El proper 23 de juliol es celebren Eleccions Generals i és per això que l’Ajuntament, en sessió plenària, celebra dilluns un sorteig públic per designar les persones que hauran d’exercir la presidència i la vocalia de les meses electorals durant la jornada electoral. En resultaran nomenades un total de 2.223 persones.

El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens de la ciutat és de 155.298. D’entre tot l’electorat, 123.830 persones compleixen amb els criteris per ser nomenats membres de les meses electorals. De fet, les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i major de 18 anys. I, com a mínim, saber llegir i escriure. Pel que fa als càrrecs de les meses electorals es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents, i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles. Hi haurà 58 col·legis i 247 meses electorals.

Els nomenaments es començaran a notificar a partir del dia següent al sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

Categories Ajuntament, Eleccions, Eleccions generals Tags Cens electoral, sorteig meses