PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

XARXA ANTIRUMORS DE SABADELL

 

22
Març
2023

Presentació d’un mapa interactiu amb iniciatives de lluita contra el racisme en l’esport a Europa

En el marc del projecte europeu SCORE, on hi participa Sabadell i altres ciutats europees

Presentació d’un mapa interactiu amb iniciatives de lluita contra el racisme en l’esport a Europa

Coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial (21 de març), ahir es va presentar un estudi comparatiu d’experiències locals a Europa amb l’esport com a eina d’inclusió i prevenció del racisme i la discriminació racial. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte SCORE (Sporting Cities Opposing Racism in Europe), en el qual hi està participant Sabadell juntament amb altres ciutats europees.

En aquest estudi s’han recollit més de 50 iniciatives de 20 països i múltiples disciplines esportives, com atletisme, futbol, bàsquet, natació, boxa, escalada... Totes aquestes es poden consultar en un mapa interactiu on apareixen algunes de les accions que s’estan duent a terme a Sabadell, com el projecte lúdic-esportiu Margarida Bedós o Placant barreres, rugby per a totes, entre d’altres.

L’anàlisi d’aquestes metodologies i estratègies locals ha estat a càrrec del laboratori d’investigació VIPS2 de la Universitat de Rennes (França), un dels socis del projecte.

La presentació de l’estudi es va retransmetre en línia des de Rennes i es va seguir des de diferents ciutats, en el cas de Sabadell al Casal Pere Quart amb l’assistència de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i la regidora d’esports, Laura Reyes, així com personal municipal de l’Ajuntament de Sabadell dels àmbits de Drets Civils i d’Esports i entitats esportives.

El projecte SCORE vol promoure la millora dels coneixements i aptituds de les entitats locals i dels agents esportius i comunitaris del territori per combatre el racisme; així com l’intercanvi i difusió de documentació, metodologies i eines de formació específiques.

El projecte SCORE, liderat per l'Ajuntament de Getafe, compta entre els seus socis amb OBERAXE (Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia- Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions), l'Oficina Nacional de Lluita Contra els Delictes d'Odi (ONDOD) del Ministeri de l'Interior, Cidalia (Consultoria en Diversitat), l'Ajuntament de Bilbao, l'Ajuntament de Sabadell, l'Associació de Ciutats Interculturals (RECI), la Fundació General de la Universitat de la Llacuna (FGULL), ETC (Europäische Trainings und Forschungszentrum für Menschenrechte und Demokratie), Public Benefit Enterprise of Cultural Environment Youth and Athletics of Municipality of Ioannina, ICC Sweden, Doras (Promoting and protecting Human Rights) i la Universitat de RENNES II.

Categories Antirumors, Drets Civils i Gènere Tags Projecte europeu SCORE, Racisme en l'esport, Sporting Cities Opposing Racism in Europe