PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

14
Març
2019

Adhesió a la campanya per a l’etiquetatge dels productes frescos, coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor

Es commemora el 15 de març

Adhesió a la campanya per a l’etiquetatge dels productes frescos, coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor
© Imatge campanya Diputació de Barcelona

L’Oficina Municipal d’Informació i assessorament de les persones Consumidores (OMIC), se suma a la campanya impulsada per la Xarxa de Consum de la Diputació de Barcelona, i centrada en l’etiquetatge dels productes alimentaris frescos com a garantia de seguretat per als consumidors. La campanya coincidirà amb la celebració del Dia Mundial dels Drets del Consumidor, que es commemora el divendres, 15 de març.

Aquesta campanya de difusió vol incidir en la necessitat de facilitar als consumidors tota la informació essencial sobre la composició dels productes alimentaris, el seu fabricant i els mètodes d'emmagatzematge d'una manera fàcil d’entendre i que no confongui o presenti dubtes.

La campanya posa a disposició dels ajuntaments materials de difusió com ara cartells i quadríptics informatius, editats en català i castellà, sobre l’etiquetatge de carns i ous; l’etiquetatge de peix, marisc i altres productes del mar; i l’etiquetatge de fruita i verdura.

Dia mundial del consumidor

Un 15 de març de l’any 1962, el president dels Estats Units, John F. Kennedy, va pronunciar un discurs davant del Congrés d'aquest país incidint en els drets dels consumidors. Anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.