PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

27
Novembre
2020

Alumnes de cinquè i sisè de primària participen en un projecte de Joguines Responsables

Alumnes de cinquè i sisè de primària participen en un projecte de Joguines Responsables

Alumnes de 5è i 6è de primària de diferents escoles de Sabadell participaran del 30 de novembre al 18 de desembre en activitats de sensibilització entorn el consum responsable de joguines. El projecte, impulsat per l’Ajuntament sota el nom de “Joguines Responsables a Sabadell”, és una prova pilot dirigida a 12 grups escolars mitjançant propostes i tallers per donar a conèixer als alumnes la realitat del consum de joguines i les diferents opcions per consumir-les de manera més sostenible i responsable.

Els hàbits de consum ha anat canviant i arribant a molts dels sectors de consum, ampliant-se cada cop més les opcions per a les persones. És per això que, més enllà de les joguines sexistes i bel·licistes, els jocs i les joguines s’han vinculat poc al consum responsable. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell posa en marxa  aquest projecte, treballant la sensibilització i educació al voltant de maneres alternatives de consumir joguines.

Els tallers estaran organitzats en dues sessions. La primera serà en forma de debat i preguntes per tal que els alumnes aprenguin i es plantegin aspectes com ara els materials que s’utilitzen per fabricar-les;  el temps que les utilitzen, o l’origen de les mateixes. Amb aquests activitats col·laboraran en el repte d’elaborar una Guia de Consum Responsable de Joguines entre tots els grups participants.

La segona sessió serà més pràctica i s’investigarà sobre un dels eixos que resultin proposats, com: la reparació de joguines, joguines amb valors, intercanvi i lloguer de joguines, demanar recanvis de peces trencades o perdudes, creació de joguines, joguines de comerç just, entre d’altres.

La guia resultant serà en format digital i accessible a tota la ciutadania, amb el valor afegit d’haver-se elaborat amb els coneixements adquirits pels alumnes i el descobriment efectuat al llarg de les sessions, donant així la possibilitat d’anar assolint i incorporant, any rere any a l’aula, els continguts treballats.

Les escoles tindran l’opció de realitzar els tallers per videoconferència, si així ho desitgen, donada la situació sanitària actual. Els i les alumnes participants pertanyen a les escoles Amadeu Vives, Joan Montllor, Vedruna Immaculada, Sant Julià i Font Rosella.