PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

06
Octubre
2023

Els drets de les persones consumidores i el consum responsable centraran diferents propostes a la ciutat durant el mes d’octubre

Els drets de les persones consumidores i el consum responsable centraran diferents propostes a la ciutat durant el mes d’octubre

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa de consum als establiments de l’eix comercial del barri de Sol i Padrís amb l’objectiu d’ampliar i millorar la informació a comerciants sobre els drets de les persones consumidores. El Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona és qui s’encarrega de realitzar les visites als establiments comercials, que han començat el dia 2 d’octubre i van a càrrec de personal tècnic de la Diputació.

Les visites serviran per assessorar sobre la normativa relacionada amb la defensa dels drets de les persones consumidores (horari comercial, retolació, publicitat, existència de clàusules abusives, seguretat dels productes...). Així mateix, es facilitarà als comerciants, si fos necessari, la cartelleria i fulls de queixes o reclamacions que cal tenir a disposició dels clients.

Prova pilot del mercat d’intercanvi de joguines

Conscients del potencial dels infants com agents educatius i de canvi, l’Ajuntament de Sabadell ha organitzat al llarg de dos cursos, tallers i activitats amb l’objectiu de donar a conèixer als alumnes de 5è i 6è de primària d’escoles de la ciutat la realitat del consum de joguines i les diferents opcions per fer-ne un consum més sostenible i responsable.

Al llarg d’aquest projecte, l’alumnat de set centres educatius han realitzat una guia de consum responsable de joguines i una exposició que s’ha pogut visitar en diferents equipaments municipals i, enguany, finalitzarà en un mercat d’intercanvi de joguines en una de les escoles participants.

Exposició de consum conscient del 16 al 27 d’octubre al Pavelló del Nord

Del 16 al 27 d’octubre es podrà visitar l’exposició Consum Conscient al Pavelló del Nord. Es tracta d’una mostra cedida per la Diputació de Barcelona que té per objecte donar a conèixer als joves els aspectes més bàsics i més útils a l’hora de consumir responsablement.

L’exposició introdueix aquests conceptes d’una manera lúdica i divertida, mitjançant la invenció d’una realitat paral·lela, com un “escape room”, amb un llenguatge ple de vocables inventats, que introdueixen el visitant en tota una sèrie de conceptes relacionats amb el consum (condicions dels contractes, drets i deures, etc.) i li facilitarà assolir coneixement i una presa de consciència a l’hora de realitzar les seves compres o contractar serveis.

Es pot visitar lliurement, en l’horari de l’equipament, o es pot demanar una visita guiada mitjançant el programa Ciutat i Escola.

Més informació

Categories Drets dels Consumidors, Consum, Drets de la ciutadania, Economia i treball Tags consum responsable, consumidors